Burgemeester Anton Stapelkamp, griffier Marcel Fiering en plaatsvervangend voorzitter Zelma van Alstede, ontvangen het boekwerkje uit handen van Alexander van der Graaff (D66). Deze partij vierde het één-jarig bestaan in de gemeenteraad.
Burgemeester Anton Stapelkamp, griffier Marcel Fiering en plaatsvervangend voorzitter Zelma van Alstede, ontvangen het boekwerkje uit handen van Alexander van der Graaff (D66). Deze partij vierde het één-jarig bestaan in de gemeenteraad. (Foto: Leo van der Linde)

D66 één jaar actief in de raad

Aalten - Op dinsdagavond passeerden diverse onderwerpen de revue tijdens de raadsvergadering van de gemeente Aalten. Bezoekers werden verwelkomd met een gebakje bij de kofie. Dit had te maken met het één-jarig bestaan van D66 Aalten-Dinxperlo.

Op 21 maart was het één jaar geleden dat D66 werd gekozen in de raad van de gemeente Aalten, na een afwezigheid van twintig jaar.. Recentelijk heeft de D66-fractie samen met de steunfractie teruggekeken op dit eerste jaar. Alexander van der Graaff, fractievoorzitter, overhandigde een boekwerkje getiteld: 'Openbaar Debat' aan burgemeester Anton Stapelkamp, griffier Marcel Fiering en Zelma van Altstede, plaatsvervangend voorzitter van de raad. Het boekwerkje met bevindingen van deze partij, werd ook uitgereikt aan de raadsleden en de aanwezige pers.

Vervolgens werd gesproken over de verbouw van de gemeentewerf. De raad kreeg het voorstel om een krediet van € 1.500.000,- beschikbaar te stellen. Het gebouw wordt duurzaam verbouwd, volledig gasloos en energieneutraal. D66 had wat kritische opmerking over de uitvoering en pleitte voor een meer energiezuinige afstelling van de warmtepomp bij de verbouw. Henk Meerdink (HMV) vindt een goede huisvesting van het personeel op de gemeentewerf van groot belang. Hij vindt het plaatsen van zonnepanelen en warmtepompen een goed idee. Hij wil de aardgasaansluiting niet laten vervallen, deze kon later nog wel eens nodig blijken, bij een toekomstige waterstofvoorziening.

Het CDA is tevreden over de plannen. Men had echter een wat uitgebreider rapport over de werkzaamheden verwacht. De VVD is blij dat de werf verbouwd wordt. Johan Pennings (ChristenUnie): "de medewerkers moeten hier een goede werkplek krijgen". Hij hoopt dat men straks bij de opening het pand gebruikt wordt voor een opendag en een duurzaamheidsmarkt. De Progressieve Partij is tevreden betreffende duurzaamheid. Wethouder Ted Kok liet weten wel in te zijn voor het organiseren van een open dag en voelt wel voor het idee van een evaluatie. Dit wordt echter een rapport op hoofdlijnen. Ted Kok wil de gang erin houden. Nog deze week wordt de verbouw aanbesteed. Het is de bedoeling dat de verbouw van de gemeentewerf in januari 2020 gereed is. Het voorstel om het krediet voor deverbouw beschikbaar te stellen werd unaniem aangenomen.

Tekst: Leo van der Linde.

Meer berichten