Ruim 50 vrijwilligers genoten van de brunch in het kader van het 15-jarig bestaan van Hospicegroep De Lelie.
Ruim 50 vrijwilligers genoten van de brunch in het kader van het 15-jarig bestaan van Hospicegroep De Lelie. (Foto: Daniël Hoiitink)

Hospicegroep De Lelie viert 15-jarig jubileum met brunch

Op dinsdag 19 maart werden de vrijwilligers van Hospicegroep De Lelie getrakteerd op een feestelijke brunch in het Zonnebrink Centrum. Deze brunch is de aftrap van het 15-jarig jubileum van de stichting die verantwoordelijk is voor palliatieve terminale zorg aan huis in de hele Oost-Achterhoek en de zorg in het hospice.

Winterswijk - Vijftien jaar geleden fuseerden diverse Palliatieve Terminale Thuiszorg organisaties en het hospice in Winterswijk tot een nieuwe stichting: Hospicegroep De Lelie. Voorzitter Johan Teeuwsen: "Voor een buitenstaander lijkt dat misschien makkelijk en vanzelfsprekend, maar in werkelijkheid was het dat niet. Al die organisaties waren allemaal al jaren bezig in de Palliatieve Terminale Zorg, maar de verschillen in schaalgrootte, zichtbaarheid, onderlinge verbondenheid en behoefte aan financiële middelen waren goed merkbaar. Nu – 15 jaar later – kunnen wij constateren dat deze fusie goed heeft uitgepakt. Nu kunnen wij namelijk terminale zorg thuis en in het hospice bieden. Daarnaast zijn wij een stabiele en zichtbare organisatie. Vooral zichtbaarheid is voor ons belangrijk. Dit vanwege het krijgen van bekendheid bij potentiele gasten en cliënten, het werven van vrijwilligers en fondsen."

Paradijsje
Ruim 50 van de 80 vrijwilligers waren aanwezig en lieten zich de brunch smaken. "Het is fijn om dit samen te kunnen vieren. Onze vrijwilligers zijn de kurk waar wij als organisatie op drijven. Zij zijn het die uiteindelijk doen waarvoor wij er zijn: mensen die terminaal zijn begeleiden in hun laatste levensfase. Daarnaast zijn wij natuurlijk ook dankbaar dat wij jaarlijks veel giften ontvangen van bedrijven en particulieren. Ook deze brunch is gesponsord door Bakkerij ter Weme, Daals en Plus Dingstraat. Daarnaast kregen wij een donatie van een gast die vorige week is overleden. Namens haar heb ik een kaartje voorgelezen waarin zij de vrijwilligers bedankt. Zij noemde het hospice 'een paradijsje op aarde'. Kijk, daar doen wij het voor", aldus Johan Teeuwsen.

Tot slot zegt hij: "Wij zijn erg blij met de gastvrije ontvangst in het Zonnebrink Centrum en de hulp van de beheerders. Ook zijn wij Marga Klompé dankbaar dat zij de diensten in het hospice hebben overgenomen, zodat onze vrijwilligers hier aanwezig konden zijn."

Nieuw logo
Tijdens de brunch werd ook het nieuwe logo van de hospicegroep onthuld. Bestuurslid Ester Reusink: "Na 15 jaar vonden wij het tijd voor een fris en eigentijds logo. Onze enige voorwaarde die wij de vormgever hebben meegegeven was dat ons symbool – de lelie – terug moest komen in het nieuwe logo. Dat is prima gelukt, want het nieuwe logo is een abstract weergegeven lelie in combinatie met onze naam. De bloembladen van de lelie zijn uitgevoerd in de kleuren van de vier gemeentes waarin wij werkzaam zijn: Aalten, Berkelland, Oost-Gelre en Winterswijk. De komende maanden gaan wij het nieuwe logo en de nieuwe huisstijl gefaseerd invoeren op al onze uitingen. Inclusief een totaal vernieuwde website. Wij hebben de afgelopen jaren geld gereserveerd uit de giften die wij hebben ontvangen om dit te kunnen realiseren. De wens was er namelijk al langer, maar wij vonden dit jubileumjaar een mooie gelegenheid om er ook daadwerkelijk uitvoering aan te geven."
 

Meer berichten