Oorlogsverzameling Rien Koskamp met veel nieuwe objecten

Aalten - Zondag 31 maart zal voor het eerst dit jaar de particuliere verzameling oorlogsmateriaal van Rien Koskamp weer te bezichtigen zijn voor publiek. De verzameling die gevestigd is in een schuur bij boerderij het Ruwhof aan de Barloseweg 1 in Aalten trekt jaarlijks veel bekijks.

Er zijn de afgelopen maanden tal van objecten toegevoegd aan de verzameling. Zo is er een zeer realistisch diorama ingericht dat d.m.v. levensechte poppen een beeld geeft hoe de Duitse bezitting eruit moet hebben gezien in deze regio. Door de jaren heen zijn er ook veel attributen opgegraven en gevonden afkomstig van de Duitse kanonnen die om de boerderij waren opgesteld. Ook is er een gedeelte ingericht waar deze attributen worden tentoongesteld.

Elke laatste zondag van de maand tot en met oktober zal de collectie geopend zijn van 12.00 tot 17.00 uur, ook zal dit jaar de collectie op Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag te bekijken zijn. De toegang is gratis. Voor meer info: 06-36311657 of via rien_koskamp@hotmail.com, www.aalten40-45.nl of op Facebook.

Meer berichten