Verhalen en muziek met Antonius en Irene van der Aart

Op vrijdagavond 5 april organiseert harmonie St. Antonius een bijzondere avond waarbij muziek en streekverhalen elkaar op een leuke manier zullen afwisselen. Met als speciale gast Irene van der Aart.

Het idee voor de combinatie van verhalen en muziek had dirigent Bart van den Goorbergh gezien in een lokale kroeg. Binnen de harmonie werd dit concept door een aantal leden van het orkest enthousiast opgepakt en in een eigen jasje gestoken. Na een oproep in de plaatselijke krant voor de zoektocht naar verhalen uit Breedenbroek en omgeving hebben meerdere verhalen vertellers zich gemeld. De organiserende leden van het orkest zijn enthousiast aan de slag met de schitterende verhalen. Hier werd bijpassende muziek bij gezocht die het verhaal versterken.

De verhalen die deze avond verteld zullen worden gaan onder meer over de oorlog in Breedenbroek, het wonen in Breedenbroek, en een prachtig smokkelverhaal dat zich afspeelt langs de grens met Dinxperlo en Suderwick. Verder komen er mooie kampvuurverhalen en een verhaal vol met anekdotes uit de geschiedenis van de muziek in Breedenbroek voorbij.

De verhalen zullen door bekende mensen uit Breedenbroek en Dinxperlo worden verteld waarvan sommige in het dialect. Theo Vinkenvleugel, Yvonne Duitshof, Willy Vinkenvleugel, Thea Wieskamp en Ignat Fisser zullen deze avond een verhaal vertellen. De bijpassende muziek wordt uiteraard verzorgd door de harmonie. Als grote verrassing zal ook Irene van der Aart aan deze avond haar medewerking verlenen. Irene is cabaretier en schrijver van het boek ‘De boer op’. Hierin verteld zij over haar ervaring als ‘stadse’ die verliefd wordt op een boer uit de Achterhoek.

Het wordt een unieke avond met mooie verhalen ondersteund door bijpassende muziek!

De voorstelling “verhalen en muziek” wordt gehouden in zaal Koenders in Breedenbroek die speciaal voor deze gelegenheid wordt omgebouwd tot een grote huiskamer. De avond begint vrijdag 5 april om 20.00 uur. Entree à €5,- incl. één consumptie. Graag hopen we u op deze speciale avond te ontmoeten.

Meer berichten