Danyel Heinen (l.) en Maurice Vos dagen alle fietsfanaten uit om mee te strijden om de titel Klimkoning(in) van de Beeklaan. Foto: Vanessa Wassink

Wie wordt Klimkoning(in) van Aalten?

De Beeklaan. Het is waarschijnlijk de meest gevreesde beklimming in Aalten. Deze puist in het hart van het dorp, leent zich uitstekend voor een partijtje hardfietsen. Danyel Heinen en Maurice Vos dagen alle fanatieke fietsers uit om mee te strijden om de titel Klimkoning(in) van de Beeklaan. Het spektakel wordt komende zondag (7 april) gehouden en begint rond de klok van 14.00 uur.

(door Erwin Wamelink)

Aalten - Het duo hoopt met deze ludieke actie zoveel mogelijk sponsorgeld binnen te halen voor de Tristan Hoffman Challenge van vrijdag 28 juni. Dan beklimt een groep sporters uit de regio fietsend, hardlopend of wandelend Col d'Aubisque voor het goede doel. Alle deelnemers worden geacht minimaal vijfhonderd euro aan sponsorgeld mee te brengen, dat volledig ten goede komt aan Stichting Kanjers voor Kanjers. Heinen en Vos beklimmen de gevreesde Pyreneeëncol, vanzelfsprekend, per fiets.

Het is niet voor het eerst dat het tweetal op zoek gaat naar de Klimkongin(in) van de Beeklaan, ook in 2017 werd er al gestreden. Heinen: "We kregen erg veel positieve reacties, helaas viel de opkomst een beetje tegen. Het meeste geld hebben we opgehaald bij de toeschouwers. Ik stond onderaan de bult en had aan het begin helemaal niet in de gaten hoeveel volk er bovenaan de Beeklaan stond, de hele straat stond vol. Ik heb mijn jongste zoon maar met een collectebus naar boven gestuurd, daardoor hebben we nog een mooi bedrag opgehaald. Dit jaar hopen we minimaal 200 euro op te halen. We zijn enorm blij met Jumbo Leussink en Hengeveld Bike Center, die ons ondersteunen bij het evenement."

Om dit jaar wat meer deelnemers aan het vertrek te krijgen is het evenement ten opzichte van 2017 een paar weken naar voren gehaald. "De vorige keer was het wielerseizoen al volledig losgebarsten, dan is het lastig om volk aan de start te krijgen."

Loting
Het concept is heel eenvoudig en duidelijk. Door middel van loting word je aan een aantal tegenstanders gekoppeld. Vervolgens fietsen de deelnemers zo snel mogelijk van onder naar boven en gaan de snelsten door naar de volgende ronde. De verliezers kunnen hun toernooi nog redden via de herkansingen. "Er komt nog een ontsnappingsmogelijkheid voor de verliezers, we gaan nog even kijken hoe we dat vorm gaan geven." In 2017 deden er alleen maar heren mee, de organisatie hoopt dat zich nu ook een aantal potentiële Koninginnen mengen in de strijd.

Iedereen, ouder dan 12 jaar, kan meedoen aan het evenement. Deelnemers hoeven niet bij een wielerclub aangesloten te zijn en zelfs een racefiets is geen vereiste. De wedstrijden beginnen rond 14.00 uur. De start is te hoogte van Schildersbedrijf Pennings en de finishlijn is bovenaan de Beeklaan getrokken. Rond 17.00 uur weten we wie zich een jaar lang Klimkoning(in) van de Beeklaan mag noemen. Het inschrijfgeld bedraagt 3,50 euro. Inschrijven kan vooraf maar ook op de dag zelf.

Meer berichten