Bouwbord Industriestraat met Op de foto staan,  Ted Kok,  Martin Veldhuizen en Hans Beele.
Bouwbord Industriestraat met Op de foto staan, Ted Kok, Martin Veldhuizen en Hans Beele. (Foto: Vanessa Wassink)

Beele onthult nieuwe plannen: 'Duurzaamheid is het toverwoord'

De Industriestraat in Aalten is voor korte tijd afgesloten. Midden op de weg staat op een paaltje een grote rode knop. Hoewel alle voorbijgangers ernstig geneigd zijn om een ram op die knop te geven, kan een ieder zich bedwingen. Er wordt een bouwbord onthuld bij de nieuwe locatie van Beele Engineering.

(door Erwin Wamelink)

Aalten - Op het bord staan de plannen voor de omgeving rondom de campus en de Industrieweg. "De campus hierachter wordt het visitekaartje van de gemeente Aalten. Met de mooie ligging hier tegenover het station, een prachtige entree", zegt wethouder Ted Kok in zijn welkomstpraatje."

Hans Beele, de grote man achter het reusachtige project, geeft samen met wethouders Ted Kok en Martin Veldhuizen een klap op de knop. Een groot rood doek met een wit vraagteken zakt naar beneden. Het bord waarop de bouwplannen van de bouw rondom de campus te zien zijn komt achter het doek tevoorschijn.

Verweven
Kok: "Deze straat wordt een geheel duurzame straat en de campus en de straat worden met elkaar verweven. Mensen weten straks niet meer of ze op de openbare weg rijden of op de campus. Daarnaast gaan we de hekken bij het station vervangen, zodat het geheel nog meer uitstraling krijgt."

Wethouder Kok heeft veel lof voor het werk en de moed van Hans Beele. "Hij heeft het lef om te investeren." De werkzaamheden aan de Industrieweg zullen in mei worden afgerond, de beplanting is in het najaar gereed. "Zoals je op het bord kunt zien, lijkt het wel een natuurpark. Duurzaamheid is het nieuwe toverwoord."

In mei proefdraaien
Na de onthulling van het bord, nemen geïnteresseerden een kijkje in de grote hal die zo goed als af is. "In mei gaan de eerste twee machines hier proefdraaien. Deze machines komen, in onze bedrijfskleuren, prominent voor de ramen te staan, zo zijn ze voor iedereen duidelijk zichtbaar. De machines zijn enorm groot en wegen zo'n twintigduizend kilo per stuk."

Hoewel de hal indrukwekkend groot is, relativeert Hans Beele het geheel.

"Toen wij onze hal aan de Vierde Broekdijk opende, vonden we het ook enorm groot. Toen we vervolgens de machines plaatsten, was er bijna geen ruimte meer over." De bevlogen Hans Beele spreekt met veel passie en enthousiasme, dat aanstekelijk werkt op de aanwezigen.

Duurzaamheid voorop
De bouw van het project, waar zo'n twintig miljoen mee is gemoeid, gaat volop door. 'Sealing Valley' zoals het project wordt genoemd, wordt een kennis- en trainingscentrum voor innovatieve oplossingen voor brand- en vluchtveiligheid. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel.

Zo ligt het dak van de grote hal volledig bedekt en wordt er gezorgd voor een 'schoon' werkklimaat. Ook op de campus is veel oog voor natuur.

Meer berichten