Een medaille en een oorkonde voor Rinus Wagener, 60 jaar lid van AOV.
Een medaille en een oorkonde voor Rinus Wagener, 60 jaar lid van AOV. (Foto: Leo van der Linde)

Feestelijk jubileumconcert AOV; Rinus Wagener gehuldigd

Aalten - Zaterdagavond vond in een overvolle zaal: De Hofnar het jubileumconcert van de 100-jarige Aaltense Orkest Vereniging (AOV) plaats. Voor de pauze was er een feestelijk, maar wat ingetogen programma.

AOV opende met het 'Prelude to Celebration'. Hierna volgden andere muzikale nummers; een optreden van het Opleidingsorkest en de slagwerkgroep van de jubilerende vereniging. Veel aandacht trok het optreden van de driekoppige Aaltense band: Cynbel. Deze band trad samen met de slagwerkgroep op en bracht een aantal nummers ten gehore. Cynbel bestaande uit Timon Hoitink, Ricardo te Kolste en Wolter Jetten heeft onlangs de halve finale van de Grote Prijs van Nederland gehaald.

Voor de pauze vormde de huldiging van Rinus Wagener, 60 jaar lid van AOV het hoogtepunt van de avond. Rinus speelt nog steeds eerste stem klarinet en heeft veel voor de jubilerende vereniging betekend. Hij ontving een medaille en een oorkonde voor zijn verdiensten. Na de pauze hield wethouder Joop Wikkerink een korte toespraak en sprak lovende woorden uit voor de Aaltense Orkest Vereniging.

Tekst: Leo van der Linde

Meer berichten