Postume uitreiking Kringenspeld Wim Geurink

Tijdens de jaarvergadering van De Kringen, afgelopen zaterdag, werd postuum de jaarlijkse Kringen speld werd uitgereikt aan Wim Geurink (oud inwoner van Lintelo). De speld werd in ontvangst genomen door zijn man Marcel Borkus uit Ruurlo. Dit in bij zijn van familie van beide kanten.

Regio - Wim is in september 1990 begonnen met een mannenkring in Ruurlo. In 1993 kwam daar een jongerenkring bij. Bij deze kring was Wim tot 2001 betrokken. Eind jaren 90 heeft Wim samen met Harry Boontje de Bi kring opgestart. Met de mannenkring is hij in het najaar van 2015 gestopt.

Naast zijn lange betrokkenheid bij deze kringen coördineerde Wim de contacten tussen de verschillende vrouwen- en mannengroepen. Op gezette tijden waren er overlegvergaderingen bij hem thuis.

Wim zette zich in voor de bekendheid van De Kringen door hiervoor publiciteit te maken. Hij schreef en verstuurde persberichten en hield ledenwerfacties. Wim hield de wacht bij de computer om via het internet te chatten met mannen met problemen en hen hulp aan te bieden. ?Getrouwd en toch een beetje....?, was de openingszin van veel advertenties op Bullchat.

Wim heeft talloze gesprekken gevoerd, via de chat, de telefoon en bij hem thuis. Hij speelde daarmee een belangrijke rol, met name voor mannen in heterorelaties. Wim nam aanmeldingen in ontvangst en was betrokken bij menig kennismakingsgesprek. Hij organiseerde ook activiteiten, waaronder informatiebijeenkomsten met de GGD.

Ook na de opheffing van zijn mannenkring, bleef Wim actief betrokken. Wim was in de Achterhoek een bekend en zeer gewaardeerd persoon met grote, enthousiaste en niet aflatende inzet.

Landelijk gezien was Wim een trouwe en graag geziene bezoeker van jaarvergaderingen en Kringenjaardagen. Hij droeg daarmee actief bij aan de organisatieontwikkeling en bevorderde de contacten tussen 'het landelijk' en de regio.

Meer berichten