Kras en kerf
Kras en kerf (Foto: PR)

Voorstelling KRAS / Kerf in Nationaal Onderduikmuseum

Aalten Stichting Gekkoo, PABO Iselinge en het Nationaal Onderduikmuseum werken samen in het project KRAS / Kerf waarin Haidar’s levensverhaal wordt verteld (Pieter van Dijk, Haidar Habash samen met muzikanten Baris Ofluoglu en Ghaeth Almaghoot).

Het verhaal is het uitgangspunt voor een filosofisch gesprek. De voorstelling zal na de try-out langs scholen trekken met een lesprogramma ontwikkeld door studenten van de PABO Iselinge Doetinchem. De try-outs voor deze voorstelling zijn op 4 en 5 mei zijn in het Onderduikmuseum in Aalten. Reserveer alvast kaarten!

Wil je er bij zijn? Mail dan zo snel mogelijk naar het Onderduikmuseum: info@onderduikmuseum.nl. De voorstelling vindt plaats in de besloten omgeving van het museum (verzetszolder). Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Er worden per dag 2 voorstellingen gegeven: om 14.00 en 15.30 uur. De entree bedraagt € 5 voor jeugd vanaf 12 jaar en € 7,50 voor 18 jaar en ouder.

Over KRAS / Kerf
KRAS / Kerf vertelt het verhaal van de 20-jarige Syriër Haidar Habash, die op 16-jarige leeftijd noodgedwongen moet vluchten uit de Syrische stad Aleppo. Het is een persoonlijk verhaal dat Haidar vertellen moet, omdat zijn hoofd vol zit met beelden die hem ’s nachts uit de slaap houden. Gelukkig heeft hij een dierbare vriend die hem helpt zijn hoofd leeg te maken en zijn rust terug te vinden.

Haidar is nu bijna drie jaar in Nederland of (zoals hij het zelf noemt): “in mijn veilige gevangenis”. In ‘KRAS kerf’ vertelt Haidar op indringende wijze over zijn vlucht naar Nederland. Het stuk is opgebouwd uit vijf hoofdstukken die elk een plaats als uitgangspunt hebben: Aleppo, Afrin, Athene, Doetinchem en Zelhem. De voorstelling wordt gemaakt op basis van de reisverhalen van Haidar. We krijgen een indruk van zijn vlucht uit Aleppo via Turkije en Griekenland naar Nederland. Hoe hij met vallen en opstaan probeert een nieuwe toekomst op te bouwen in een land waar ze warm ontvangen worden, maar waar niet iedereen blij is met hun komst. Haidar vertelt zijn verhaal aan zijn publiek door flarden tekst en zijn gedichten. Daarbij wordt hij begeleid op het instrument dat hem het dierbaarst is: de klarinet.

Link naar de KRAS kerf pagina: www.gekkoo.nl/try-outs-kraskerf/

Meer berichten