Marc Boland van Marc Boland Design & Photography & Design: 'Juist de combinatie van die creatieve richtingen is mijn kracht
Marc Boland van Marc Boland Design & Photography & Design: 'Juist de combinatie van die creatieve richtingen is mijn kracht (Foto: Marc Boland)

Marc Boland: creatieve duizendpoot uit Dinxperlo

Je hoeft het huisnummer niet te zoeken om te weten waar Marc Boland woont. De voortuin is nét even anders als die van de aangrenzende woningen. Ook de bewoner van het pand weet zich te onderscheiden. Zijn gevoel voor styling, oog voor detail, en de enorme drive om zich creatief te uiten en daar maximaal resultaat uit te halen resulteerde 2015 in het merk MB. Inmiddels is Marc Boland succesvol als designer, fotograaf en visagist met opdrachten door het hele land.

(door Corry Florijn)

DINXPERLO – "Mijn kracht ligt in het feit dat ik een klein en daardoor benaderbaar bedrijf ben voor zowel zakelijke als particuliere klanten, en voor een betaalbare prijs hoge kwaliteit bied. Zeker startende ondernemers in de regio vinden het prettig om slechts één contactpersoon te hebben die de gehele huisstijl voor hun bedrijf kan verzorgen, van logo-ontwerp tot een via Google goed te vinden website met foto's. Maar net zo leuk vind ik iemand die nog nooit een fotoshoot gedaan heeft, dat zo gaaf vindt en vraagt of dat mogelijk is. Natuurlijk! Doen we!"

"Als kind al zat ik urenlang te tekenen. Op mijn veertiende begon ik op kleine schaal logo's en websites te ontwerpen, en ontwikkelde zo mijn interesse voor grafisch design. Daarna ontstond mijn belangstelling voor visagie. Ik droeg zelf make-up," lacht Marc, "Ik was zwaar gothic. Eigenlijk ben ik altijd uitgegaan van mijn eigen ding, heb me daarin nooit laten weerhouden. Als ik ergens voor ga dan ben ik dag en nacht bezig om het onder de knie te krijgen. Dat geldt ook voor fotografie. Hierin werd ik geïnspireerd door mijn vriendin en fotografe Marloes Bosch. Mijn niche is lifestyle- en portretfotografie.
Ik begon te twijfelen welke richting ik nu uit wilde, totdat ik er achter kwam dat ik niet hoef te kiezen. Juist de combinatie van die creatieve richtingen is mijn kracht."

"Ik hou van strak, modern, nieuwe technologieën. Voor een advocatenkantoor ontwerp ik de hele huisstijl, verzorg social media en heb een reclame gefilmd die bij Pathé draait. Het eindresultaat ontstaat uit de dialoog met de klant, het vertrouwen dat je krijgt om hun visie neer te zetten. Je bundelt de ideeën van de klant en combineert die met je eigen visie. Alleen dan creëer je een goed product met de juiste uitstraling."

"Omdat ik in mijn eentje werk, vergt dat heel veel van je eigen planning. Ik raak door werkdruk juist extra gemotiveerd, krijg er energie van. Transparantie naar de klant, betrouwbaarheid en snelle communicatie is essentieel.

: cDe klant moet enthousiast raken. Ook tijdens een shoot. Ik stel mensen op hun gemak, neem ze mee in het proces. Opereer creatief en met durf. Het liefst treed ik buiten de gebaande paden. Daarin neem ik mijn persoonlijkheid mee. Ik zet mijn beste beentje voor en zeur niet over een fotootje meer of minder. Weet je waar ik het voor doe? Als ik mensen geholpen heb een fijne dag te hebben.

www.marcboland.com

Meer berichten