Zilver voor Gijs Konink op NK Dynamic Tennis

Aalten - Vroeg op de ochtend vertrokken ze, de Dynamic tennissers van SSS Irene, met meerdere auto's vol jeugd- en volwassenenleden uit Lintelo. Op weg naar het Nederlands Kampioenschap Dynamic tennis te Veenendaal.

Dynamic tennis, is als sport niet heel bekend. Het spel, dat gespeeld wordt op een badmintonveld, is relatief eenvoudig. Oude tafeltennisregels worden gecombineerd met die van tennis en het net hangt op de grond. Er ontstaat een soort tennisveld, al houdt de vergelijking met tennis daarmee ongeveer op. De bal is zachter dan een tennisbal, en de rackets zijn lichter. Je kan heel hard slaan, maar dat heeft geen effect. De bal moet geplaatst worden en dat vereist inzicht. Het is een echt tactisch spel, dat gespeeld wordt door jong én oud.

De spelers van SSS Irene kennen het spel en hadden zin om te laten zien wat ze waard waren. En dat ging goed. Mooie wedstrijden volgden elkaar op. De volwassenleden van SSS Irene behoorden al bij de Nederlandse top, en dit jaar volgde ook de jeugd. Meerdere jeugdleden bereikten de top 10 en Gijs Konink (12 jaar) behaalde zelfs de 2e plaats. Geweldig gedaan!

Meer berichten