Jan Lammers, in een oud douane-uniform, deelt flyers uit aan de familie Schutte uit Aalten bij de grensovergang Heurne-Hemden bij Aalten.
Jan Lammers, in een oud douane-uniform, deelt flyers uit aan de familie Schutte uit Aalten bij de grensovergang Heurne-Hemden bij Aalten. (Foto Leo van der Linde)

Actie bij grensovergang Hemden, pleidooi voor Europese Unie

Aalten - Woensdag werd in de aanloop naar de verkiezingen voor het Europees Parlement door de Duitse vakcentrale DGB en de Nederlandse FNV in de Euregio bij een aantal grensovergangen een flyer-actie gehouden. In Aalten organiseerde men deze actie bij de grensovergang Heurne/Hemden.

De grens was weer even 'de grens'. Geen paspoort controle, maar het uitdelen van flyers, waarin aandacht gevraagd werd voor Europa. Eén van de deelnemers was Jan Lammers uit Aalten. In een oud douane-uniform deelde hij flyers uit en gaf uitleg over de bedoeling van deze actiedag. In de flyer werden de grensgangers opmerkzaam gemaakt voor het toekomstbestendig maken van Europa. Er zal meer moeten worden geïnvesteerd in duurzame groei en goed werk. Er kan heel veel beter in de Europese Unie, maar géén EU is een slechter alternatief dan deze Europese Unie. Men ervaart in onze regio dagelijks de prettige kanten van de Europese integratie.

Geen grenscontroles meer als je boodschappen doet of in je woon-werkverkeer. Geen invoer- en uitvoerrechten betalen als je toevallig net teveel boodschappen hebt gedaan, geen wisselkoersen meer als je boodschappen doet of de dierentuin over de grens bezoekt. En natuurlijk werk en economische vooruitgang door open grenzen.

Tekst: Leo van der Linde

Meer berichten