WTC racers bij een kleine klim
WTC racers bij een kleine klim (Foto: Mark Heister)

Gezinsfietstocht en racetoertocht WTC Dinxperlo

Dinxperlo - De WTC Dinxperlo houdt op zondag 26 mei de voorjaarstochten voor gewone fietsers en voor racefietsers. De start is bij voetbalclub SVD aan de Europastraat 4 in Dinxperlo. De gewone fietsers en e-bikers kunnen kiezen uit twee afstanden: 34 en 59 km. De racefietsers hebben zelfs de keuze uit drie afstanden: 80, 105 en 135 km. Alle afstanden gaan voor het grootste deel over rustige en verkeersluwe wegen in Duitsland.

De routes zijn bepijld er zijn onderweg pauzeplekken voor de verzorging. Ook is er douch- en kleedgelegenheid bij SVD. Start voor racers van 08.00 tot 10.00 uur. Start voor de familiefietstocht: van 09.30 tot 11.30 uur.

Tocht voor racers
De racers kunnen kiezen uit drie afstanden , 80, 105 en 135 km. Vrijwel meteen vanaf het startbureau wordt de grens met Duitsland overgestoken . De route gaat onder Dingden door en loopt via de glooiingen bij Brunen (waar een klein stukje een hellingspercentage heeft van 10 %) naar de eerste pauzeplek na 40 km. in Marienthal bij een restaurant aan het kleine riviertje de Issel. Voor de route van 80 km. is dit tevens het verste punt en vanaf hier gaat de weg terug via Homer en de Kleine Dingdener Heide naar Dinxperlo.

Voor de 105 en de 135 km. gaat de route vanaf Marienthal nog wat verder Duitsland in, onder Raesfeld door. De route van 105 buigt even voorbij Raesfeld naar het westen af richting Heiden en komt uiteindelijk weer uit op de route van de 80 km. De langste route, van 135 km., gaat na Raesfeld nog wat verder door tot aan Reken en gaat daarna door een prachtig fietsgebied terug naar Heiden en sluit daarna weer aan op de andere routes. Hoogtemeters: de 80 km. kent 310 hm. , de 105 km. 400 hm. en de 135 km. 572 hm.

De kosten voor de racers zijn € 5,00 per deelnemer, voor NTFU leden € 4,00.

De familiefietstocht
De familiefietstocht is geschikt voor gewone fietsers maar zeker ook voor e-bikers. Het grootste deel van de route gaat over verharde wegen maar er zijn ook stukken waarbij van verrassende kleine paden gebruik wordt gemaakt.

Er zijn twee routes uitgezet, namelijk 34 en 59 km. De routes gaan over rustige verkeersluwe wegen en zijn helemaal uitgepijld, bovendien is er ook de mogelijkheid om de routebeschrijving mee te nemen.

De routes gaan dit jaar naar het oosten aan weerszijden van de grens. Aan het begin wordt regelmatig een groene grens overgestoken om uiteindelijk na 17 km. in het Duitse Barlo uit te komen. Daar is een pauzeplek op het algemene centrumplein bij de TOP-plaats. Voor de korte afstand is dit tevens het verste punt en vanaf hier wordt via een kleine omweg bij Huis Diepenbrock en ten noorden van Bocholt weer richting Dinxperlo gefietst, opnieuw een afstand van ongeveer 17 km.

Extra lus
Voor de kilometervreters kan er vanaf de pauzeplaats een extra lus van bijna 25 km. worden gefietst door de natuurgebieden aan beide kanten van de grens. De route komt hier zelfs even weer in het Woold achter Winterswijk en gaat dan door naar het Naturschutzgebiet Burlo-Vardingholter Venn. Het verste punt is het klooster met markante bijgebouwen van Burlo. Op de terugweg gaat het meer door open gebied om weer bij de pauzeplek in Barlo uit te komen.

Vervolgens gaat de terugweg naar Dinxperlo weer gelijk op met de korte afstand , met een klein ommetje bij Huis Diepenbrock en daarna boven langs Bocholt. Dit laatste stuk is ca. 17 km. lang.

Voor de familiefietstocht kan gestart worden van 09.30 - 11.30 uur bij de kantine van de voetbalclub SVD , Europastraat 4 in Dinxperlo. De kosten voor deze familietocht per deelnemer zijn € 3,50 en voor NTFU leden € 2,50

Zie ook wtcdinxperlo.nl                                                                

Meer berichten