Grensmarkt Dinxperlo
Grensmarkt Dinxperlo

Grensmarkt Dinxperlo beleeft 38ste editie op Hemelvaartsdag

Op donderdag 30 mei vindt voor de 38ste keer de internationale Grensmarkt te Dinxperlo plaats. Publiek is welkom van 10.30 tot 18.00 uur. De Grensmarkt is, mede door de aansprekende locatie op Nederlands/Duits grondgebied langs de Heelweg/Hogestraat een unieke markt.

Dinxperlo - De grensmarkt werd voor het eerst in de huidige vorm gehouden in 1981 tijdens in het kader van de activiteiten rondom het 700-jarig bestaan van het dorp Dinxperlo. In dat jaar vormde de markt een weerspiegeling van de historische grenshandel met Duitsland in de periode kort na de 1e Wereldoorlog. Vanaf 1982 is de organisatie in handen van eerst de Stichting Grensmarkt Dinxperlo.

De lokale horeca is present met een hapje en een drankje, zodat de bezoeker zich de hele dag kan vermaken op de gezelligste markt op Hemelvaartsdag. Er is voor elk wat wils.Naast de professionele marktkooplieden is er ook elk jaar plaats voor Dinxperlose verenigingen, die met diverse activiteiten hun kas trachten te spekken of aandacht trachten te vragen voor hun vereniging/activiteit.

Aan het begin van de markt zijn de kinderen uit Dinxperlo te vinden, die proberen hun overtollige spulletjes te slijten Nadere informatie via 06-22693000( Marja Disveld, secretaris) of 06-48510878 (Peter Hermes, voorzitter)

Meer berichten