Filmhus Dinxperlo vertoont 'Oude liefde'

Dinxperlo - Op 23 mei draait Filmhus Dinxperlo 'Oude liefde', een romantisch drama van Nicole van Kilsdonk (oa 'Ventoux') over twee senioren die elkaar na lange tijd weer ontmoeten.

Twee gescheiden zestigers zien elkaar voor het eerst na vele jaren als hun 40-jarige zoon plotseling komt te overlijden. In de maanden die volgen zoeken ze troost bij elkaar en laait hun oude liefde weer op. Ze genieten van een onschuldige affaire, die ze geheim proberen te houden voor hun familie. Dat blijkt echter ingewikkelder te zijn dan bedacht. Net als het wegdrukken van onverwerkte problemen van vroeger. Voordat ze het weten raken zij net als hun families verstrikt in de gevolgen van deze grote liefde.

Regisseur van Kilsdonk stopt de thema's dood en liefde in één film. Toch is de film niet zwaar, voorzien van vrolijke en licht-absurdistische terzijdes. Met Beppie Melissen en Gene Bervoets in de hoofdrollen kent de film een brede Nederlandse cast, naast Halina Reijn, Eva van der Gucht in bijrollen. Dat geeft met name in het laatste kwartier nog een sterke confrontatie met Hadewych Minis, in de rol van de weduwe.

Oude Liefde / 2017 / 99 minuten / NL

Donderdag 23 mei 2019, aanvang 20.00 uur
Entree € 7,50, incl koffie/thee
Filmhus Dinxperlo
Maurits Prinsstraat 6
Dinxperlo

Meer berichten