Foto: WandelWeek

Cursus Nordic Walking in één dag

De zon schijnt, de vogels fluiten, de natuur wordt in een rap tempo groen. Je wilt naar buiten, je pakt je Nordic Walking stokken uit de hoek en je gáát… Dit is een mooi en aantrekkelijk scenario. Maar om met Nordic Walking stokken goed en veilig te kunnen lopen en maximaal rendement uit je inspanning te halen, heb je wel een techniekcursus nodig.

Winterswijk - Wandeltrainers Annette en Tanya lopen iedere dinsdag met een Nordic Walkinggroep uit de Achterhoek. Heerlijk in de buitenlucht sporten, fit blijven en bijkletsen. De dames zijn beiden Nordic Walking- en Sportief Wandeltrainer met licentie en geven al veel jaren met veel plezier les. Uit ervaring is gebleken dat wanneer er een cursus wordt georganiseerd het een uitdaging is om geschikte data te plannen. Met die wetenschap is de cursus 'Nordic Walking in één dag' ontwikkeld, waarbij beide dames aanwezig zullen zijn.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat wandelen gezond is voor lichaam én geest. Je bouwt conditie op, het is niet belastend voor je lijf en je humeur vaart er ook nog wel bij. Met Nordic Walking stokken geef je aan het wandelen nét dat beetje extra: je gebruikt nog meer spieren, ook armen, rug en schouders werken mee. Je conditie verbetert snel, je verbrandt meer calorieën omdat je met gelijke inspanning meer rendement krijgt en het is natuurlijk ook nog eens super gezellig om samen met anderen in de natuur te sporten.

Blessurevrij
Ook in de vakantie, tijdens bergwandelingen, zijn de Nordic Walking stokken heel goed te gebruiken. Je ontlast zo je knieën en heupen, zodat je het wandelen langer en blessurevrij vol kunt houden. Daarom besteden we in de cursus ook aandacht aan heuvel/bergtraining. Nordic Walking is voor iedereen, jong of oud, fit of minder fit. Het is goed in een dag te leren. Wil je ervaren of Nordic Walking iets voor je is? Annette-loopt organiseert een gratis introductieles op zaterdagmorgen 25 mei waarvoor je je mag aanmelden.

De techniekcursus van één dag staat gepland op 1 juni. Voor meer informatie of direct opgeven voor de cursus in één dag bel je 0650628421 (Annette) of 0613862687 (Tanya) of kijk op de site: www.annette-loopt.nl.

De cursus 'Nordic Walking in één dag' wordt gegeven in Winterswijk. We verzamelen om 9.30 uur bij Gastgalerij Ankomm'n, Mentinkweg 5 waar we starten met kennismaken en koffie of thee. Na een paar uur trainen houden we samen pauze met een lunch van Anita van Ankomm'n. Hierna zetten we de Nordic puntjes op de i. Rond 15:30 uur drinken we samen nog wat en ronden we de dag af. Kosten voor deze dag zijn € 82,50 inclusief koffie/thee en lunch.

Meer berichten