Henk Jan Ormel, wethouder Hans te Lindert en CDA-raadsleden uit de gemeente Aalten op verkiezingstournee in de Ormelstraat Aalten.
Henk Jan Ormel, wethouder Hans te Lindert en CDA-raadsleden uit de gemeente Aalten op verkiezingstournee in de Ormelstraat Aalten. (Foto: Leo van der Linde)

Henk Jan Ormel, kandidaat Europees Parlement, flyert in Ormelstraat Aalten

Aalten - Henk Jan Ormel, voormalig dierenarts uit Hengelo (Gelderland) heeft zich namens het CDA kandidaat gesteld voor het Europees Parlement. Hij staat op de vijfde plek. Met voorkeursstemmen probeert hij straks een plekje te krijgen in het parlement. Kortom er moet publiciteit gemaakt worden. Dit deed Henk Jan Ormel zaterdag 18 mei op een ludieke wijze.

Er is in Nederland één straat met de naam: 'Ormel'. Deze ligt in Aalten. Een unieke mogelijkheid om hier flyers uit te delen. Vroeger heeft hier de heer Ormel een hele rij huizen laten bouwen. Deze heer, nogal stevig van postuur, noemde men d'n dikken Ormel. Hij had op de Haart een steenoven staan, waar stenen werden gebakken onder andere voor huizenbouw. In aanwezigheid van enkel CDA-raadsleden uit Aalten-Dinxperlo en wethouder Hans te Lindert, belde men in de Ormelstraat huis aan huis aan om flyers uit te delen voor de verkiezingen van 23 mei.

Een aantal mensen uit de Ormelstraat vonden het een eer dat deze straat de nodige media-aandacht kreeg. Eén van de bewoners vindt de Ormelstraat het mooiste en meest bijzondere straatje in Aalten. Vervolgens werd een kort bezoek gebracht aan het Nationaal Onderduik Museum. Hier liet Henk Jan Ormel zich door directeur Gerda Brethouwer informeren over dit bijzondere museum. Hij deed de belofte, wanneer hij gekozen wordt in het Europees Parlement, om steun te geven aan dit museum. Henk Jan Ormel: "Dit museum is een goed voorbeeld van een grensoverschrijdend Europees project".

Tekst en foto's: Leo van der Linde

Meer berichten