Zwemmers Natare voor zesde keer kampioen op 10x50m estafette vrijeslag

Aalten - De jaarlijkse regio zwemwedstrijden werden afgesloten met een estafette 10x50m. De estafette werd voor de zesde keer op rij gewonnen door de Aaltense zwem- en waterpolovereniging Natare. GZV, DOS, WWV, BZC en Natare zwommen op 11 mei in het zwembad in Winterswijk de laatste regio wedstrijd van het seizoen.

De laatste onderlinge wedstrijd van het seizoen stond alweer voor de deur in Winterswijk. Een sportieve groep van 18 zwemmers van Natare in de leeftijd van 9 t/m 22 jaar ging voor een bijzonder sportieve maar ook zeker fanatieke strijd met elkaar aan. Elke zwemmer zwemt tijdens de wedstrijd twee individuele afstanden en de snelste 2 zwemmers uit elke leeftijdscategorie worden ingedeeld in de estafette mix van 10 deelnemers.

De jongste zwemmer is dan 9 en de oudste 22 jaar. De persoonlijke records liggen dan wel enorm uit elkaar, maar dat maakt het juist erg spannend. De jongste zwemmer doet over de 50 meter vrijeslag ongeveer 50 sec en de snelste zwemmer heeft maar 25 sec nodig voor dezelfde afstand. Sinds 2014 doet ook Natare mee met de estafette en nog geen één keer was een ander vereniging sneller.

Er werden 24 persoonlijke records gezwommen, er gingen 16 individuele medailles mee naar huis en natuurlijk de gouden medailles voor de estafette. De succesvolle dag werd afgesloten met een bezoekje aan McDonald's.

Meer berichten