Het publiek geniet op de markt tijdens het Sjoksfestival. (Foto: Archief Sjoksfestival)
Het publiek geniet op de markt tijdens het Sjoksfestival. (Foto: Archief Sjoksfestival)

Sjoksfestival is dit jaar dubbel zo leuk!

Het Sjoksfestival, dat dit jaar voor de 28ste keer wordt gehouden, is dit jaar voor het eerst een tweedaags festival. Vrijdag 24 mei staan Rondje Doe Maar en de Bon Jovi tributeband uit Italië Bad Medicine op de planken, op zaterdag 25 mei geven Dj's een show op het Hoge Blik, op de markt treden de professionele coverband Jetset Live! en de All Stars Vrienden van Aalten Live op.

(door Karin Stronks)

AALTEN - "Het idee voor een tweedaags evenement kwam voornamelijk vanuit het publiek. Zij merkten op dat er ontzettend veel werk verzet moet worden voor één avond Sjoksfestival en stelden de vraag: 'Waarom niet een tweedaags festival organiseren?' Nou, we hebben het in de groep gegooid en wagen dit jaar de gok!" Aan het woord is Christiaan ter Haar, voorzitter van de stichting Sjoksevenementen. Samen met Jordy Lammers en Coen Derksen vormt hij het algemeen bestuur van de stichting die elk jaar het Sjoksfestival organiseert.

Vrijdag 24 mei treden twee super-tributebands op. "Rondje Doe Maar is natuurlijk puur nostalgie! Iedereen kent de enorme hits 'Smoorverliefd' en 'De Bom', 'oudere jongeren' kunnen een boel mooie herinneringen ophalen", glimlacht Coen Derksen. Jordy Lammers vult aan: "Bad Medicine is een fantastische Bon Jovi tributeband. Zij brengen de show van Bon Jovi helemaal op de jaren '80, '90 manier in detail, het uiterlijk, de kleding, de stijl. Het publiek kan genieten van een geweldig concert! Vrijdagnacht om twaalf uur is de eerste sjoks-avond ten einde, dan gaan we opruimen en we bereiden ons voor op de zaterdagavond."

Sjoksdiner-arrangement
Op zaterdag trapt DJ Wimpie het spits af, vanaf een vijf meter hoog podium zal hij het publiek vermaken. De professionele coverband Jetset Live! en de All Stars Vrienden van Aalten Live met de Aaltense talenten Mitch Lodewick, Meike Ubbink en Bernd Nijman staan op de planken op de markt, op DJ stage Hoge Blik zorgen de Dj's Team Fort Fiësta, Zero Tolerance, DJ Ardex en Beatcrooks voor een geweldig spektakel. Jordy Lammers geeft aan: "Vanaf 18.30 uur kunnen gasten bij één van de vijf deelnemende restaurants genieten van het Sjoksdiner-arrangement, lekker uit eten en daarna het festivalterrein op!"

Vrijwilligers van onder andere volleybalvereniging De Hofnar Bovo helpen met allerlei hand- en spandiensten, in ruil daarvoor krijgt 'hun' club een deel van de opbrengst. Christiaan ter Haar: "De vrijwilligers helpen met het opbouwen van het festivalterrein, de muntverkoop, als toiletjuffrouw, ze houden de nooduitgangen in de gaten, helpen achter de bar en met het opruimen. We zijn erg blij met hun inzet, ze zijn onmisbaar voor ons festival."

Coen Derksen vult aan: "Op het hele festivalterrein is gratis Wifi en men kan op verschillende punten pinnen. Fotograaf Nathan Posthumus en videoman Joppe Roos zullen tijdens het hele festival sfeerfoto's en -films maken. We maken er weer een fantastische happening van!"

Meer berichten