Slagwerker Wessel Kruisselbrink, lid van Concordia Kotten, in actie.
Slagwerker Wessel Kruisselbrink, lid van Concordia Kotten, in actie. (Foto: Jan Tenbergen)

D-examenkandidaten presenteren zich; Wessel Kruisselbrink geeft soloconcert

Winterswijk - Niet minder dan zes D-examenkandidaten van Boogie Woogie van dit cursusjaar presenteren zich op maandag 3 juni vanaf 19.00 uur in de concertzaal van het cultuurcentrum aan de Roelvinkstraat. De leerlingen zijn al geslaagd en laten zich op deze avond horen voor het openbare deel van hun examen. Dit jaar is er voor het eerst een kandidaat die zich presenteert in de vorm van een recital.

Vier muzikanten worden begeleid door het orkest waarvan zij lid zijn. Sascha Scharenborg (hobo) en Renske Vreman (klarinet) worden begeleid door Concordia Kotten. Rosa Tempelman (euphonium) speelt samen met fanfare St. Jan Meddo en Naomi Bluiminck (hoorn) wordt begeleid door St. Ceacilia Lichtenvoorde. Loïs Hieltjes, sopraan saxofonist en lid van Eendracht Winterswijk, doet examen met een saxofoon ensemble.

Primeur
Slagwerker Wessel Kruisselbrink, lid van Concordia Kotten, zorgt voor een primeur. Hij geeft een drie kwartier durend solorecital op gestemd slagwerk (met toonhoogtes). ''Het is een gevarieerd programma op zowel marimba als vibrafoon waarin muzikaliteit, techniek en samenspel de boventoon voeren. Van een ritmische illusie op de marimba tot de blues op de vibrafoon en van een sfeervol koraal tot een hedendaagse Spaanse salsa. Kortom, een concert waarin de veelzijdigheid van het gestemde slagwerk volop aan bod komt'', aldus Wessel, die hiermee zijn openbaar D-examen doet. Hij behaalde in 2017 al zijn D-diploma op ongestemd slagwerk (zonder toonhoogtes).

Bijzonderheid
Ook het feit dat dit seizoen drie kandidaten van één muziekvereniging hun D-examen doen, is een bijzonderheid. Concordia Kotten laat weten trots te zijn dat - uitgerekend in haar 100ste bestaansjaar - drie 'toppers' voor het hoogst haalbare diploma gaan.

Gratis toegang
Aan het eind van de avond worden de diploma's uitgereikt. Het concert, een aanrader voor toekomstige muzikanten maar ook voor de echte liefhebber, is gratis toegankelijk.

Meer berichten