Medewerkers van de Koppelkerk Bredevoort zijn druk bezig met het inrichten van de expositie over Herman Brood.
Medewerkers van de Koppelkerk Bredevoort zijn druk bezig met het inrichten van de expositie over Herman Brood. (Foto: Leo van der Linde)

Honderd werken van Herman Brood in Koppelkerk

Bredevoort - De afgelopen dagen waren medewerkers van de Koppelkerk Bredevoort druk aan het werk met het inrichten van de expositie: Herman Brood. Van 31 mei tot en met 21 juli wijdt de Koppelkerk een tentoonstelling aan kunstenaar en rock en roll-artiest Herman Brood (1946-2001). 

Uit zijn muziek, schilderijen en zeefdrukken spreekt een enorme gedrevenheid. Herman Brood was de Nederlandse belichaming van het credo: 'sex, drugs & rock'n roll'. In de Koppelkerk hangen ruim honderd werken van Brood. De expositie in deze kerk kwam tot stand in samenwerking met het Herman Brood Museum in Zwolle. Hier hangt veel werk van deze kunstenaar. Men kan de ruim honderd werken uit dit museum wel missen, men heeft erg veel werk van Brood in depot.

Van 1985 tot 2001 woonde Brood in Amsterdam. Hij maakte in die tijd ongeveer vijf duizend schilderijen. Zijn werk is verwant aan Cobra en aan de graffitikunst van Keith Haring en Jean Michael Basquiat. Veel van Herman Broods werk wordt vervalst. Tijdens de expositie in de Koppelkerk is werk van Brood te koop, origineel werk afkomstig uit het Herman Brood Museum Zwolle. 

De expositie in de Koppelkerk is te bezichtigen van 31 mei tot en met 21 juli op vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Elke openingsdag wordt er een rondleiding aangeboden door de expositie om 14.00 en 15.00 uur. De entree bedraagt € 5,- inclusief een kop koffie of thee.

koppelkerk.nl

(Tekst en foto's: Leo van der Linde)

Meer berichten