Bezoekers van het vroegere Atlantic. Foto: PR
Bezoekers van het vroegere Atlantic. Foto: PR

'Atlantic is me met de paplepel ingegoten!'

Dit jaar bestaat Jongerencentrum Atlantic veertig jaar. De broers Henk en Herman Vreeman waren de initiatiefnemers, Hans Eelink ontwierp het logo. Burgemeester Bekius opende in 1979 het Haartse Atlantic. "Het was een samenvoeging van diverse hokken en vriendengroepen op De Haart", vertelt Mark te Hennepe. Doordeweeks gingen er kinderen naar school, in de weekenden speelden er bandjes of was het gewoon een leuk avondje uit. "In die tijd zat ik er op de peuterspeelzaal! Atlantic is me met de paplepel ingegoten!"

(door Karin Stronks)

DE HAART – "De basisschool zat nog in het gebouw, de initiatiefnemers hebben met een aantal mensen in korte tijd de ruimte opgeknapt. De ledenkaart werd ingevoerd en er speelden regelmatig bandjes of er werd een theatervoorstelling gehouden. Herman Finkers stond hier lang geleden op de planken in het voorprogramma van de hoofdact Harm oet Riessen", glimlacht Mark. Hij bladert door oude fotoboeken en zegt met een grijns: "Hier deed een Atlantic team mee met het Spuitbaltoernooi, deze foto is van het AZSV Straatvoetbaltoernooi, dit is het 'oude' bestuur. Er is veel veranderd, ook qua kleding en haardracht…"

In de loop van de jaren werden naast optredens van regionale bandjes ook thema-avonden ingevoerd, zoals de tienerdisco op vrijdag, het After Summer Festival, carbid schieten op oudejaarsdag en de succesvolle Barcontest voor hokken en vriendengroepen. Mark: "Met de Barcontest zijn we ongeveer vijf jaar geleden begonnen. Het bleek een schot in de roos. Vriendengroepen verzorgen een avondje uit bij Atlantic, moeten er zelf reclame voor maken, en staan ook zelf achter de bar. De groep die de leukste avond heeft georganiseerd wint een geldbedrag."

Groot feest
Jongerencentrum Atlantic pakt op 8 juni groot uit bij het vieren van haar veertigjarig bestaan. Mark legt uit: "Om zeven uur wordt het 'Atlantic museum' geopend, tot negen uur kunnen bezoekers foto's, ledenkaarten, krantenknipsels en nog veel meer bezichtigen. Vooral oudere jongeren kunnen hier herinneringen ophalen. Vanaf negen uur barst het feest los in de grote tent naast Atlantic met Dj Robby Reyes, gevolgd door de coverband The Velvet Roses. Deze band speelt oude nummers tot top 40 van nu." Ook aan de inwendige mens is gedacht, er staat een snackwagen klaar voor de lekkere trek.

Bij de voorbereidingen van het robijnen jubileum kreeg het Atlantic bestuur hulp van Te Bokkel en van de Ringkamp, en van veel vrijwilligers. "We zijn ook blij met onze buurman Luiten, we mogen ons feest in zijn weiland geven! Overigens brengen we elk jaar rond Kerst een pakketje bij onze buren! Hoeveel mensen er komen? Moeilijk in te schatten maar we hopen op 600 à 700 bezoekers", aldus Mark.

"Hoe we de toekomst zien? Rooskleurig! Het bestuur is pas verjongd. De Haartse jeugdclub houdt hier bij Atlantic de bijeenkomsten, ze weten ons wel te vinden."

Meer berichten