Ook een roofvogelshow ontbreekt niet tijdens de Achterhoekse Streekproductenmarkt bij kaasboerderij Weenink. Foto PR

Streekproductenmarkt tussen koeien, kaas en kunst bij Weenink

De Achterhoekse Streekproductenmarkt op het erf van Kaasboerderij Weenink op tweede pinksterdag 10 juni biedt weer voor elk wat wils.

Lievelde - Kenmerkend zijn de boerderijbeleving als voedselproducent van kaas en zuivel en dat kunst en ambachten nauw verweven met elkaar te bewonderen zijn. Het kan zomaar zijn dat je tv-goochelaar Peter Eggink tussen de kalveren in de schuur tegenkomt. Dit geldt ook voor het poppentheater van Arida in het decor van de stal. De kaasboerderij is in bedrijf en bezoekers maken kennis met het ophalen van de koeien uit de wei: de omgekeerde koeiendans.

De hoofdmoot is dat ruim 120 standhouders foodtrends laten zien, zelf bereide boerenproducten aanbieden en de allerlaatste 'wonen-in-de-tuin' ideeën showen. ''En er is heel veel lekkers uit de streek om niet alleen te proeven, maar ook om creatief mee te koken of er zelf mee te telen in een eigen bloeiende eetbare tuin" vertelt Peter Weenink. Bakker Jos uit Zieuwent bakt brood in de oude oven en (h)eerlijk vlees op de smoker en 'vergeten' vleessoorten op de bewegende barbecue."

Muziek
Daarnaast zijn er allerlei ambachten te bewonderen en de creativiteit die daaruit voorkom. Er klinkt muziek van chansonnier en accordeonist Jos ten Hoopen en The Cowpokes (country muziek). Verder is er koe-knuffelen en de indrukmakende roofvogelshow waar bezoekers kennismaken met valkeniers uit de omgeving.

De Achterhoekse Streekproductenmarkt start om 10.00 uur met een oldtimer toertocht. Deze toertocht met oude T-Fordjes gaat door de mooie Achterhoek en Münsterland. Bij terugkeer zullen ze hun mooie oude auto's tentoonstellen.

De Achterhoekse Streekproducten Markt op tweede pinksterdag 10 juni is van 10.00 tot 17.00 uur bij Kaasboerderij Weenink aan de Eimersweg 3 in Lievelde. Entree 4.50 euro; kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang. Parkeren is gratis.

kaasboerderijweenink.nl

Meer berichten