Foto: Jean Pierre Reijnen

Collecteweek Rode Kruis in Aalten/ Dinxperlo van start

Aalten/Bredevoort/Dinxplero - Ruim 28.000 collectanten van het Rode Kruis collecteren van 16 tot en met 22 juni door het hele land. Op 16 juni start de collecteweek van het Rode Kruis. Duizenden vrijwilligers van het Rode Kruis gaan in heel Nederland met de collectebus langs de deur. Ook in Aalten/Bredevoort/Dinxperlo en omgeving gaan vrijwilligers de straat op om steun te vragen voor het Rode Kruis.

De opbrengst van de collecte is in z'n geheel bestemd voor de lokale afdelingen van het Rode Kruis Oost-Achterhoek en kan worden ingezet voor vele activiteiten.

Om deze activiteiten mogelijk te blijven maken is véél geld nodig.

De plaatselijke afdeling kan met behulp van deze opbrengst de navolgende activiteiten mede mogelijk te maken:

1. het organiseren van workshops 'Goed voorbereid' en 'Sterk door je Netwerk' voor specifieke doelgroepen, in het kader van zelfredzaamheid;

2. eerste hulpverlening bij Sportwedstrijden en grootschalige Evenementen;

3. het verzorgen cursussen voor EHBO- en AED hulpverlening;

4. het verzorgen EHBO en Reanimatie cursussen op scholen, basisschool groep 7 en 8 en binnen het voortgezet onderwijs;

Zie verder ook op rodekruis.nl/achterhoek-oost/

Tot slot onderzoekt het lokale bestuur of er mogelijkheden zijn om middels modules EHBO-lessen te gaan verzorgen op de middelbare school/scholen in de Oost-Achterhoekse gemeentes, zodat in de toekomst de jeugd ook kan gaan beschikken over een EHBO-diploma. Uw bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Kijk voor meer informatie op rodekruis.nl

Meer berichten