Gratis gezondheidscheck & training Walking Football

Aalten - Als u begint met sporten, maar ook als u al wel sport is het belangrijk om regelmatig uw gezondheid te testen. De erkende beweeg- en gezondheidsexperts van Kruiswerk Achterhoek doen gelijktijdig met de training Walking Football een gratis check. In ongeveer 15 minuten wordt uw lengte en gewicht gemeten, uw BMI en vetpercentage bepaald en uw bloeddruk en knijpkracht vastgesteld. Op basis hiervan ontvangt u een persoonlijk advies over voeding en beweging. De check kunt u tussen 10.00 tot 12.00 uur gratis laten doen.

Daarnaast kunt u deelnemen aan de training Walking Football. Een nieuwe voetbalvorm voor 55+ plussers die nog lekker actief bezig willen zijn. Op het mooie sportpark van voetbalvereniging AD ’69 is al enkele weken een groep 55-plussers met Walking Football begonnen. Iedere woensdagmorgen zijn ze op het veld te vinden: zes tegen zes, zonder keepers, rustig een balletje trappen. Rennen, slidings en fysiek contact zijn uit den boze en buitenspel bestaat niet. En denk maar niet dat het geen inspanning is, er zijn al heel wat zweetdruppels van deze groep op het veld gevallen! Zoals altijd start de groep met een kop koffie/thee en gaan daarna het veld op. Ook zonder voetbal ervaring bent u welkom, dames en heren! De training is deze morgen onder deskundige leiding van Jord Klein Gunnewiek, hij is dagelijks als professional werkzaam met diverse doelgroepen en sport. Deze woensdag start de training rond 10.30, koffie vanaf 10.00 uur.

Voetballen niet wat voor u? Alleen de warming-up mag u ook meedoen, maar alleen de gezondheid check en kopje koffie drinken kan ook! Alle activiteiten vinden plaats in en rond de kantine van AD69 aan de Bocholtsestraatweg 67a in Aalten. U hoeft zich niet aan te melden en er zijn geen kosten aan verbonden.

OldStars Walking Football Achterhoek
OldStars is een initiatief van Eredivisie, het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij en is al in veel gemeenten in Nederland actief. Menzis, Rabobank Graafschap en Betaald Voetbal De Graafschap hebben nu de handen ineengeslagen om Walking Football in de Achterhoek mogelijk te maken onder de naam OldStars Walking Football Achterhoek. Dit om ± 60-plussers stimuleren tot bewegen, meedoen en ontmoeten. Verenigingen worden hierbij ondersteund door Achterhoek in Beweging en het Nationaal Ouderenfonds.

Meer berichten