Burgemeester Anton Stapelkamp, de wijnkoningin en de wijnprinsessen proosten op de zesde editie van het Wijnfeest Aalten.
Burgemeester Anton Stapelkamp, de wijnkoningin en de wijnprinsessen proosten op de zesde editie van het Wijnfeest Aalten. (Foto: Leo van der Linde)

Burgemeester Stapelkamp opent zesde editie Wijnfeest Aalten

Aalten - De weergoden waren Aalten goed gezind tijdens de opening op vrijdagavond van het Wijnfeest Aalten. Al voor het zesde jaar reizen wijnboeren af naar Aalten, vanuit de Duitse Pfalz, de Nahe en uit de Moezel. Samen met de Achterhoekse wijnbouwer schenken zij hun wijn voor het lokale publiek en wijnliefhebbers uit de verre omgeving.

Wijnkoningin Mirthe opende in aanwezigheid van burgemeester Anton Stapelkamp en de prinsessen Laura, Daniëlle en Annet het wijnfeest. De wijnkoningin en de prinsessen kwamen op ronkende motoren het dorp Aalten binnenrijden. Kortom in het centrum was duidelijk te horen dat het wijnfeest van start ging. Het was voor burgemeester Stapelkamp niet het eerste wijnfeest in het dorp Aalten. Tijdens zijn vakantie in Aalten, toen hij nog geen burgemeester was, had hij het wijnfeest al eens meegemaakt.

Het wijnfeest wordt omlijst met een mooie variatie aan artiesten, mede dankzij de vele plaatselijke sponsoren. Na de openingstoespraak van de burgemeester, ontkurkte hij de eerste flessen wijn. Alle aanwezigen kregen een welkomstdrankje aangeboden. Het wijnfeest is dit jaar van vrijdag 7 juni tot en met maandag 10 juni 2019. Op Tweede Pinksterdag start men met een gezamenlijk ontbijt en is er overdag een gezellige verkoop van dozen wijn. Kortom vier dagen feest in Aalten.

Tekst: Leo van der Linde

Meer berichten