CDA-raadslid Gerrit Assink: "de mouwen opstropen voor woningbouw op het voormalig terrein van de Technische School Aalten".
CDA-raadslid Gerrit Assink: "de mouwen opstropen voor woningbouw op het voormalig terrein van de Technische School Aalten". (Foto: Leo van der Linde)

CDA Aalten-Dinxperlo wil woningbouw op voormalig terrein Technische School Aalten

Aalten - Het CDA Aalten-Dinxperlo stroopt de mouwen op voor woningbouw op het terrein van de voormalige Technische School Aalten en aan de Nieuwstraat in Dinxperlo. Het is CDA-raadslid Gerrit Assink een doorn in het oog dat het terrein aan de Ludgerstraat Aalten, inmiddels al 15 jaar braak ligt. Er is vroeger grond geruild voor de locatie Schaersvoorde aan het Stationsplein Aalten.

Gerrit Assink: "Op de plek aan de Ludgerstraat mogen 58 woningen gebouwd worden. De Woonplaats doet niets met dit terrein. Ook het onderhoud laat zeer te wensen over". Veel 60-plussers willen van een twee-onder-één kap of vrijstaande woning verhuizen naar een seniorenwoning. Dit is comfortabel, onder andere: slapen op de begane grond, energiezuinig, wonen nabij het centrum met alle voordelen. Nieuwbouw op deze plek zou een goede doorstroming op gang brengen voor de zoekende doelgroep van 30-plus. Ook zou woningbouw op deze locatie een beeld-kwaliteits impuls geven voor de omgeving aan de Ludgerstraat. Gerrit: "het ligt er momenteel niet bij. We moeten de mouwen opstropen om er snel mee aan de slag te gaan".

Ook in Dinxperlo ligt een braakliggend terrein aan de Nieuwstraat, waar gronden aanwezig zijn vn woningcorporatie: De Woonplaats. Wanneer De Woonplaats zelf geen mogelijkheden ziet om aan de Ludgerstraat 58 woningen te bouwen, kan men bijvoorbeeld 1/3 deel zelf bouwen en de overige woningen laten bouwen door een projectontwikkelaar. Kortom creatief en alle mogelijkheden onderzoeken, wel of niet samen met andere partijen, om deze terreinen te ontwikkelen. Mochten deze locaties niet snel tot ontwikkeling komen, dan moet op een andere plek invulling gegeven worden aan de behoefte voor starters en seniorenwoningen. Het CDA Aalten-Dinxperlo gaat in de eerstvolgende raadsvergadering een motie indienen inzake versnelling van de uitvoering van woningbouw op deze locatie.

Tekst en foto: Leo van der Linde.

Meer berichten