Prachtige FBK-games voor Dinxperlose Elizah Tammel

Hengelo (O) - Tijdens de Fanny Blankers Koen games in het Overijsselse Hengelo heeft Elizah Tammel namens atletiekvereniging Athletico'73 een prachtige prestatie geleverd door in de finale van de kidsrun op de 600 meter een uitstekende 9e plaats te behalen. De finale betrof een race tussen jongens en meisjes, waarbij Tammel uiteindelijk als derde meisje over de finishlijn ging.

(Door Maarten van Offeren)
Het was Eerste Pinksterdag genieten voor de 12-jarige Dinxperlose. Na zich eerder al geplaatst te hebben via de Gelderse Kampioenschappen mocht zij zondag 9 juni meedoen aan de kidsrun op de FBK-games. In een geweldige ambiance in een goed gevuld Fanny Blankers Koen stadion wist zij zich in de halve finale in haar serie te plaatsen voor de finale. Dit in een nieuw persoonlijk record van 1.51.60. In de finale scherpte zij dit record aan naar 1.51.31 ondanks dat Tammel met verzuurde benen volgens haar eigen zeggen helemaal stuk ging in de laatste honderd meter.

Ondanks de pijn in de benen had Tammel de middag van haar leven: "Ik vond het geweldig om hier te lopen in zo'n mooi en vol atletiekstadion. En super natuurlijk dat ik tijdens de openingsceremonie van de FBK-games mee mocht lopen met wereldtoppers als Dafne Schippers, Churandy Martina en Sifan Hassan. Hoe cool is dat? ", aldus een glunderende Tammel.

Meer berichten