spelenderwijsorkest
spelenderwijsorkest (Foto: advendo)

Spelenderwijs muziek maken

Lintelo - Afgelopen week zijn er twee miniconcerten gegeven door het Spelenderwijsorkest en het leerlingenorkest van Advendo Lintelo. Een feest om mee te mogen maken.

Twee keer een volle zaal met enthousiast publiek. Op dinsdagavond zat de zaal vol ouders, broers en zussen, opa’s en oma’s, vrienden, vriendinnen etc. van de orkestleden.

Op woensdagochtend werd ‘Schoef es an’ (eetproject voor de wat oudere inwoners van Lintelo) verrast met een concert gegeven door de kinderen van basisschool De Klimop. Als verassing trakteerde ‘Schoef es an’ een ijsje aan de muzikanten.

In verband met het 100-jarig bestaan van de vereniging Advendo Lintelo is er een Spelenderwijsorkest opgericht. In dit orkest speel je vanaf het eerste moment dat je een instrument in handen hebt samen met de andere muzikanten. Omdat juist dat ‘samen muziek maken’ zo belangrijk maar vooral ook leuk is. Door de subsidie van de gemeente Aalten was dit mogelijk. Met dit geld konden er aan aantal nieuwe instrumenten worden aangeschaft. De kinderen zijn enthousiast, dit smaakt naar meer. www.advendolintelo.nl

Meer berichten