Sandra Vanreys Foto: Ronny Elschot

Country Music on the Farm concert op Landgoed Eppink

Op zondagmiddag 7 juli vindt het tweede Country Music on the Farm concert plaats op landgoed Eppink aan de Romienendiek 4 in Aalten. Er zijn optredens mee te beleven van The Outbound Scallywag, Erwin Stolte, Wilma Klein Willink en mede-organistor Sandra Vanreys.

Aalten - Dit jaar begint het programma met de zeskoppige formatie The Outbound Scallywag Carnival of kort gezegd The OSC. Zij brengen een repertoire bestaande uit Amerikaanse roots, bluegrass & old school country muziek. Het instrumentarium bestaat uit gitaar, banjo, contra bas, drums & steelguitar. Een leuk schouwspel is dat ze meerstemmig zingen rondom één microfoon.

Daarna betreedt Erwin Stolte het podium. Hij begon zijn muzikale carrière in diverse show- en country orkesten maar verloor zijn hart aan de bluegrass muziek. Hij is een multi-instumentalist en bespeelt feilloos mondharmonica, gitaar, dobro en mandoline. Zowel solo, als samen met Sandra Vanreys waarbij hij mede de begeleiding en harmonyzang voor zijn rekening neemt, zal hij diverse keren van zich laten horen die middag.

Oude country-genre
Ook Wilma Klein Willink is van de partij. Zij is pas op latere leeftijd gestart met optreden en met name het oudere country-genre draagt ze een warm hart toe. Ze zingt hits van o.a. Billy Jo Spears, Merle Haggard en vele anderen. Vorig jaar heeft ze haar droom verwezenlijkt door een country album uit te brengen met songs die haar na aan het hart liggen. Tenslotte treedt de Aaltense zangeres Sandra Vanreys op. Zij is vele malen uitgeroepen door de DCMA (Dutch Country Music Association) als Nederlands beste countryzangeres.

Voor Sandra is het een thuiswedstrijd en mede hierdoor koos zij juist voor deze locatie om haar nieuwe cd te presenteren. Het is een countryalbum met twaalf nieuwe, zelfgeschreven liedjes opgenomen in de Neo Music Studio.

Sandra, mede organisatielid van CMotF vertelt: "Afgelopen jaar benaderde Jan en Joke Mateman mij of ik niet een keer wilde optreden op hun landgoed en mee wil helpen om een wederkerend muziek evenement te organiseren. Hierop antwoordde ik volmondig ja. Samen met echtpaar Mateman en Erwin Stolte ontstond het eerste Country Music on the Farm concert.''

Gemoedelijke sfeer
Landgoed Eppink is prachtig en uitermate geschikt voor een country evenement. Het voldoet helemaal aan de typische gemoedelijke sfeer en country uitstraling dan op welk podium in Nederland ook. Er lopen hier kippen en pauwen rond en de paarden staan gemoedelijk in hun hok te kijken naar wat er zoal gebeurt op hun landgoed. Het terrein wordt aangekleed door echtpaar Mateman, met leuke zithoekjes tussen het groen en stro. Bij slecht weer kan er worden uitgeweken naar het deel van de boerderij. Het landgoed heeft een mooie bloementuin en diverse schuren met oude werktuigen. Kortom voor ieder wat wils. De catering wordt opnieuw verzorgd door 't Noorden die dit jaar wederom de Cowboy Burger en de American Hotdogs op de kaart hebben staan.

Het non stop country programma begint om 14.30 uur. Vanaf 13.30 uur is het terrein opgesteld voor publiek. Het muzikale programma duurt tot circa 18.00 uur. Kaarten zijn voor 12 euro te koop bij de Aaltense boekhandel of te reserveren via de website.

www.sandravanreys.nl

Meer berichten