Huldiging van oud Aaltenaren Walter Meekes en Tineke Griffioen voor hun ondersteuning aan het Regionaal Ziekenhuis te Cusco - Peru
Huldiging van oud Aaltenaren Walter Meekes en Tineke Griffioen voor hun ondersteuning aan het Regionaal Ziekenhuis te Cusco - Peru (Foto: Hans de Graaf)

Tineke Griffioen en Walter Meekes gehuldigd voor hun ondersteuning aan Regionaal Ziekenhuis in Peru

Aalten - Donderdag 6 juni was in het Regionaal Ziekenhuis te Cusco Peru een feestelijke ceremonie. De oud Aaltenaren Tineke Griffioen en Walter Meekes, oprichters van Stichting HoPe, Holland Peru, werden door de directie van het ziekenhuis, de burgemeester van Cusco en het Ministerie van Gezondheid gehuldigd voor hun langdurige ondersteuning aan het ziekenhuis.

Stichting HoPe Hollanda Peru ondersteunt sinds 19901 het Regionaal Ziekenhuis in de stad Cusco. HoPe heeft een grote bijdrage geleverd aan het verbeteren van de kwaliteit van de patiëntenzorg op de afdelingen chirurgie en traumatologie en de kinder- en brandwondenafdeling. Binnen de brandwondenafdeling verzorgt HoPe al meer dan 25 jaar de revalidatie van patiënten met ernstige brandwonden . Brandwonden zijn helaas een veelvoorkomend verschijnsel door het gebruik van kooktoestellen met brandstof door arme bevolking. HoPe verzorgt zowel de lichamelijke revalidatie als wel een programma voor bezigheidstherapie. Bezigheidstherapie is een belangrijk onderdeel van het lichamelijk en geestelijk herstel van de patiënten. Stichting HoPe en hiermee het ziekenhuis in Cusco, wordt vanuit Aalten regelmatig ondersteund door Stichting Mondiaalten en de diaconie van de Protestantse Gemeente in Aalten.

Foto's: Hans de Graaf. Tekstredactie: Leo van der Linde.

Meer berichten