Deelnemende groep: 'We hebben een terrasje gepikt'.
Deelnemende groep: 'We hebben een terrasje gepikt'. (Foto: Leo van der Linde)

Volksfeest Bredevoort, optocht met veel variatie

Bredevoort - Een feestje vieren in het stadje Bredevoort is de inwoners wel toevertrouwd. Op zaterdag werd klokslag tien uur het sein gegeven om te vertrekken voor de optocht door het stadje.

Voorop liep traditiegetrouw Schutterij Wilhelmina. Sinds enkele jaren verzorgt deze schutterij het jaarlijkse Volksfeest. Dit jaar viert men zelfs vier dagen feest. De optocht met allerlei versierde wagens vormt altijd het hoogtepunt tijdens dit feest. Wederom reed een bonte stoet versierde wagens mee in de optocht, Gevarieerde wagens met als titel: "We hebben een terrasje gepikt", Wip-Kip-Tokkies, De Flamongols, Beach Car, 'De Koppel' met een huiselijk tafereel uit vroeger tijd, 'Kermis Kikkers' enz.

Bij Koning Michiel Rave aan de Prins Mauritsstraat werd een vaandelhulde gebracht. Hierna kon er geproost worden op de koning. Vervolgens trok de stoet verder het stadje door. Er werd vervolgens nog een vaandelhulde gebracht aan de koning van 't Ambthuis en de overige bewoners. 's Middags begon men met het vogelschieten op het feestterrein bij Sportpark 't Broock.

Tekst en foto's: Leo van der Linde.

Meer berichten