Het gebouw aan de Izermanstraat Bredevoort is momenteel verhuurd aan Rik van Koersveld. Hierin is PeuterPlusDoortje gehuisvest en de Buiten Schoolse Opvang.
Het gebouw aan de Izermanstraat Bredevoort is momenteel verhuurd aan Rik van Koersveld. Hierin is PeuterPlusDoortje gehuisvest en de Buiten Schoolse Opvang. (Foto: Leo van der Linde)

Drie voormalige schoolgebouwen in Bredevoort kunnen voor verkoop in aanmerking komen

Bredevoort - Op 25 november 2014 is de Nota Vastgoed Gemeente Aalten vastgesteld. Na ruim 4,5 jaar verder vindt de gemeente Aalten het een goed moment om te kijken of deze nota nog actueel is. Daarnaast wil het college de raad een overzicht geven van de gemeentelijke gebouwen die, mogelijk, voor verkoop in aanmerking komen.

Op deze lijst staan de drie voormalige schoolgebouwen in Bredevoort. Op 't Zand 25 gaat het hier om de voormalige school op 't Zand. Dit pand is momenteel in erfpacht gegeven aan de 'Borghman'. Aan de Izermanstraat 14 staat de voormalige kleuterschool al een aantal jaren leeg. Het gebouw is nu verhuurd aan Rik van Koersveld. Hierin is PeuterPlusDoortje, de peuterspeelzaal, gehuisvest en de BSO (Buiten Schoolse Opvang). In het pand aan de Schoolstraat 2 was Peuterspeelzaal 'Doortje' gehuisvest. Dit pand is in erfpacht gegeven aan Bredevoort Schittert. Ook de Hengel Sport Vereniging de Slinge (HSV) maakt er gebruik van. Deze panden zouden mogelijk voor verkoop in aanmerking kunnen komen, indien degenen die het huren of pachten interesse hebben. Verkoop zal echter plaats vinden tegen een marktconforme waarde. In de komende periode wordt de mogelijke verkoop nader onderzocht, aldus een mededeling van het college.

Tekst en foto's: Leo van der Linde.

Meer berichten