Carrousel presenteert zich op een open dag. Foto: Karin Stronks
Carrousel presenteert zich op een open dag. Foto: Karin Stronks

Carrousel laagdrempelig Shop-in-shop formule

In augustus opent in het voormalige postkantoor shop-in-shop warenhuis Carrousel de deuren. Een uniek concept, meerdere ondernemers en particulieren presenteren producten in gehuurde 'marktkramen'. Voor de huurders is Carrousel een laagdrempelige manier om in een A-locatie artikelen te koop aan te bieden.

(door Karin Stronks)

AALTEN – Het aanbod van artikelen bij Carrousel aan de Peperstraat is divers, vanaf augustus is er van alles te koop zoals speelgoed, sieraden, boeken, hippe kleding en tweedehands spulletjes. De verbouwing is in volle gang. "We creëren een looproute in het pand. De uitstraling van Carrousel is eenduidig, voor ondernemers bestaat de mogelijkheid voor eigen reclame. Het voordeel voor deelnemers is dat zij voor weinig kosten hun koopwaar in een A-locatie kunnen presenteren. Vanaf 35 euro per maand is al een verkooppunt te huur", vertelt Patrick Vonk, woordvoerder van Carrousel.

Volgens Vonk is Carrousel aantrekkelijk voor ondernemers met een webshop of een eigen merk. Hij zegt: "Klanten willen toch producten voelen, beleven. Is een winkelpand in het centrum een behoorlijke kostenpost, bij Carrousel is voor een zacht prijsje een kraam te huur waar spulletjes kunnen worden gepresenteerd. Personeel is ook niet nodig, ondernemers hoeven alleen hun producten in de marktkraam uit te stallen. Mensen van Carrousel zorgen voor de verkoop. Het voorbeeld voor deze opzet is Hodge Podge in Silvolde. Hodge Podge loopt als een trein en in is inmiddels zeven dagen per week geopend."

Carrousel zal aanvankelijk de reguliere Aaltense openingstijden hanteren. "Eerst maar eens beginnen en zien hoe het loopt. Er doen al 25 deelnemers mee, belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website." Het naastgelegen pand wordt bij het voormalige postkantoor aangetrokken, met een doorgang ontstaat er 600 m2 verkoopruimte. Patrick: "Het kassa-systeem is volledig geautomatiseerd, via de barcode die wordt gescand is duidelijk van welke ondernemer het artikel afkomstig is. De verkoper krijgt een mail als een product is verkocht. Deelnemers kunnen zo gemakkelijk bijhouden welke artikelen aangevuld moeten worden. Eén keer per maand wordt er afgerekend."

Veel bekijks
Tijdens de open dag van Dierservice was Carrousel één van de standhouders. Bezoekers namen een kijkje bij de kramen met onder andere hippe kleding, Achterhoekse streekproducten, beelden voor in de tuin en dierbenodigdheden. De stand trok veel bekijks. Vonk geeft aan: "Door de diverse producten is concurrentie vrijwel uitgesloten. Klanten, jong en oud, man en vrouw, iedereen vindt er wel iets van zijn of haar gading. En er zullen regelmatig nieuwe producten worden aangeboden. Het is een beetje een rommelmarkt idee maar dan met nieuwe artikelen van verschillende aanbieders. Het is voor Aalten een unieke formule!"

shopinshopcarrousel.nl

Meer berichten