Band Dat Doe'w
Band Dat Doe'w (Foto: Sam Sung)

BMC Motortreffen in Bredevoort met Achterhoekse blues en rock

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli is het BMC Motortreffen achter Intratuin in Bredevoort. Al bijna sinds de oprichting van de club in 1990 organiseert de BMC dit jaarlijkse treffen. Alle (niet-)motorrijders zijn welkom om kennis te maken met de BMC en natuurlijk om de verschillende modellen te komen bekijken en beoordelen.

Bredevoort - Daar waar het voor de Toertocht op zaterdag al jaren betekende dat er om 11.00 uur verzameld wordt bij Het Ambthuis in Bredevoort, is dat dit jaar níet het geval. Omwille van een wat vollere programmering in de middag is besloten het tijdstip van de Toertocht te verplaatsen naar het begin van de middag.

Om 14.00 uur verzamelen de motorrijders zich rond het bejaardentehuis aan de Ambthuiswal, waar de senioren hen rond 14.15 uur uitzwaaien. Eenieder die graag wil mee rijden is uitgenodigd om aan te sluiten. Het is een geleide toer, met koffiestop onderweg, aangeboden door de BMC.

Bandjes kieken

Bij de BMC is de voertaal Brevoorts Plat! En dat is dit jaar in de keuze van de bands terug te vinden. Op vrijdagavond worden ze uit Lichtenvoorde ingevlogen: Doppen's Textiel voor de beste Textielrock&Lol. Vijf heren en één dame zijn de uitvinders van dit covergenre: een juweeltjes-rock-country-folk-polka band bij uitstek.

Op zaterdag is het de beurt aan Dat Doe'w! Oorsponkelijk afkomstig uit het Achterhookse Halle, maar inmiddels geëmigreerd naar Friesland, is het nu tijd voor de Come Backcorner Tour. Met nummers uit eigen pen, zoals 'Ik rie 'n Zundapp' en 'Zietspancrossen' is de toon gezet voors höken op de weide van de BMC.

Ter afsluiting is er een optreden van Countess & Co de nieuwe band van zangeres Lisanne Heersink uit Bredevoort. Blues-rock voert hier de boventoon. De toegang is gratis. Voor de motorrijders die beide dagen willen mee beleven is er een gratis camping mét ontbijt geregeld op de weide naast het Treffen.

Meer berichten