Johan Pennings ontving een Koninklijke Onderscheiding voor ruim 17 jaar raadswerk. Burgemeester Anton Stapelkamp reikte de onderscheiding uit.
Johan Pennings ontving een Koninklijke Onderscheiding voor ruim 17 jaar raadswerk. Burgemeester Anton Stapelkamp reikte de onderscheiding uit. (Foto: Leo van der Linde)

Koninklijke Onderscheiding voor raadslid Johan Pennings

Koninklijke Onderscheiding voor raadslid Johan Pennings.

Aalten - Woensdagavond, na een lange raadsvergadering, reikte burgemeester Anton Stapelkamp een Koninklijke Onderscheiding uit aan Johan Pennings. Deze raadsvergadering voor het zomerreces, was de laatste vergadering waar Johan Pennings als raadslid en tevens als fractievoorzitter aan tafel zat.

Johan Pennings is in totaal 17 jaar politiek actief geweest. Hij heeft zich in 4 raadsperiodes (1998-2002 en 2006-heden) ingezet als raadslid voor de gemeente Aalten. Hij was eerst lid van de RPF. Deze partij ging later over in de ChristenUnie. Burgemeester Anton Stapelkamp roemde de inzet van het raadslid. "Duizenden uren heeft Johan gestoken in RTG- en raadsvergaderingen. Daarnaast vele uren werk in zijn fractie. Dat deed hij met hart en ziel en op een degelijke en integere wijze. Vele jaren, waaronder het laatste jaar, deed hij dat grotendeels als éénmansfractie, Dit betekende voor Johan een extra belasting".

Naast raadslid is Johan in het dagelijks leven werkzaam op zijn boerderij met varkens, melkkoeien en als akkerbouwer. Johan Pennings bracht dank uit aan de raadsleden en aan de griffie. Na de uitreiking van de Koninklijke Onderscheiding mocht hij vele felicitaties in ontvangst nemen van zijn collega-raadsleden, familie en bekenden. Opvolger van Johan Pennings voor de fractie van de ChristenUnie is Tobias Holtman, In de raadsvergadering van september wordt voorgesteld hem tot de raad toe te laten.

Tekst: Leo van der Linde

Meer berichten