Foto: Franz Fremmer

Eric Vink en Hetty Westervelt skeeleren naar podiumplekken

Woensdag 3 juli werd op de wieler/schaatsbaan op Sportpark Zuid de eerste skeelerwedstrijd verreden. Dat deze baan goed fietst, wisten we al, dat deze baan fantastisch schaatst, dat is ook al oud nieuws. Maar dat deze baan ook nog eens grandioos skeelert, dat is groots nieuws.

Aalten - Woensdag was alweer de 7e wedstrijd (totaal 11) voor de Free-Wheel Inline Cup Oost. Bijna 40 vrouwen en mannen waren afgereisd om de krachten met elkaar te meten. Vele rijders komen uit de buurt van Overijssel en noordelijke Veluwe.

Bij de recreanten was het de plaatselijke vedette Eric Vink die als eerste de finishlijn passeerde. De enige dame in dit gezelschap was de Aaltense Hetty Westervelt die knap derde werd tussen de heren. Voor Fred Holtkamp was er een tweede plaats op het podium gereserveerd en kon zodoende zijn vrouw blij verrassen met een mooie bos bloemen. Vanuit RTC de Stofwolk (Eibergen) waren ook een drietal skeeleraars vertegenwoordigd. Voor Stijn Paper en Ronald Stieben was het hun eerste wedstrijd. Een hele leuke ervaring! Zij behaalden de 5een 4eplek.

Eindsprint
Bij de dames 2 ging de overwinning naar Antoinet van Essen-Prins en heeft daarmee de koppositie in het algemeen klassement overgenomen van Claire van der Veen die vierde werd. Thirza Gorkink (2e) was in de eindsprint een fractie van een seconde sneller dan Ester Korenberg (3). De eerste jaars Lotte van den Noort (5) kon zich goed handhaven tussen de overige dames.

Het grootste peloton was wederom de categorie heren 2. De rijders in deze klasse zijn aan elkaar gewaagd alhoewel de eindsprint doorgaans gewonnen wordt door de jongere garde. Woensdag was Erben Rens wederom de snelste. Thomas Averink, de leider in het algemeen klassement, werd twee en de derde plaatst was voor de master Arie Rozendaal. Rene de Klein en Gerben Beumer (RTC de Stofwolk) werden respectievelijk vier en vijf.

Barcelona
De heren 1 en dames 1 waren helaas magertjes vertegenwoordigd. Dit had te maken met het WK in Barcelona wat deze week voor deze dames en heren op het programma staat. Zij lieten Aalten schieten, wat wij overigens niet begrijpen. De snelste dame was de leidster in het algemeen klassement Gerline Crediet. De overwinning bij de heren 1 ging naar Rinus van der Veen, Jelmer Ligtenberg werd twee en de derde plaats was voor Martijn de Boer. Lars Woelders werd 4een Jelle Ligtenberg 5e.

Het was een mooi evenement wat zeker een vervolg krijgt. Wil je ook eens skeeleren? Dat kan! Elke woensdag- en vrijdagavond van 18.30 – 20.30 kun je op de baan skeeleren onder begeleiding. Voor meer informatie kijk dan op de site www.peddelaarsaalten.nl

Meer berichten