Prijsuitreiking.
Prijsuitreiking. (Foto: Ronald Duitshof.)

Open tuin 't Meihuus

Breedenbroek - Zondag 14 juli hebben Wim en Yvonne Duitshof-Knufing hun meest levende tuin ’t Meihuus weer voor belangstellenden geopend en kan iedereen hier mee genieten, met eigen ogen de natuur zien, voelen, horen en ruiken.

Zij kregen de hoogste landelijke waardering van de jury voorzitter Frans Beijerling van tuinvereniging Groei & Bloei. De jury leden bestaande uit 7 personen, vonden de tuin qua beplanting en diversiteit heel bijzonder en evenwichtig: met veel variatie, levendige en weelderige borders, wateropvang en veel ruimte voor vogels, bijen, vlinders en andere insecten. De tuin voelt volgens de jury heel prettig en natuurlijk aan.

Zo langzamerhand is de tuin op een bepaalde manier volmaakt. Volgens de jury is dit een mooi voorbeeld van een Levende Tuin, waar met aandacht voor bodem, dieren, energie, voedsel, water en met heel veel liefde in wordt getuinierd. Dat voel en zie je als je in deze tuin rondloopt. Alle elementen die een tuin ‘’levend’’ maken zijn ruim vertegenwoordigd in deze tuin.

Het is nu een volwassen levende tuin, op elke plek is steeds weer iets nieuws te ontdekken. Er is een gedeelte van de tuin opgebouwd uit gerecycled materiaal, als weckflessen en dakpannen.

Ook bevindt er zich veel originele kunst. Tevens is Karin Zuijdwijk aanwezig met haar beelden expositie. De imkers Luciy en Edwin hebben dit weekend hun imkerij dagen aan de Rietstapperweg 1 te Dinxperlo. Op loop afstand is op 14 juli Galerie 21 geopend en op 5 km. Beeldentuin “ De Holtdrost ” in De Heurne.

Dit jaar is de tuin op 14 juli en op 18 augustus tussen 11.00 en 17.00 uur geopend, entree € 3,- p/p. Groepen vanaf 10 personen kunnen na afspraak ook op andere tijden terecht.

’t Meihuus, Terborgseweg 19 te Breedenbroek .

www.meihuus.nl

Meer berichten