Een handtekening zetten voor de mensenrechten is zo gepiept
Een handtekening zetten voor de mensenrechten is zo gepiept (Foto: Amnesty-vrijwilliger)

Swingende kerkdienst op Zwarte Cross met hulp van Amnesty

Lichtenvoorde - Op zondagmorgen 21 juli organiseert de Zwarte Cross samen met Amnesty International, het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, het ZO! Gospel Choir, Berget Lewis, Sven Figee en Typhoon een spetterende hoogmis. De mis vindt traditiegetrouw plaats in de Megatent op het Zwarte Cross-terrein. Tijdens de hoogmis springen freestylende motorcrossers over de muzikanten en het koor heen.

De kerkdienst staat symbool voor het thema van het festival dit jaar: ‘Niks is onmogelijk’. Dingen die niet verenigbaar lijken kunnen samen komen en tijdens deze hoogmis gaat iedere vorm van hokjesgeest de prullenbak in. De oecumenische kerkdienst is een van de evenementen op het Zwarte Cross festival waar bezoekers geïnspireerd kunnen worden en iets positiefs meekrijgen. Het is geen echte kerkdienst, maar bevat een speciaal voor het festival geschreven boodschap voor het publiek van een artiest.

Petities tekenen
In een wereld waar leiders de macht naar zich toe trekken en mensen verdelen, is het belangrijk om te laten zien dat mensenrechten belangrijk zijn. Amnesty is al jaren op de Zwarte Cross aanwezig om actie te voeren en de bezoekers petities te laten tekenen. Op deze manier laat Amnesty zien dat het strijdt voor vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid voor iedereen. Dit jaar is dat voor de bekende Poolse activist Elzbieta Podlesna. Ze spreekt zich vaak uit tegen haat en discriminatie en zet zich in voor gelijke behandeling van iedereen. Na een ontmoeting met Amnesty-medewerkers in Nederland, werd ze bij terugkomst in Polen gearresteerd. Als ze schuldig wordt bevonden, kan ze twee jaar de gevangenis in gaan. Amnesty roept de Poolse autoriteiten op alle aanklachten tegen haar in te trekken.

Draag ook een steentje bij aan de mensenrechten en teken de petitie op de zwarte Cross of via amnesty.nl.

Meer berichten