Foto: Roel Kleinpenning

Zomeravondbraderie Dinxperlo: leuk avondje uit voor het hele gezin!

De zomeravondbraderie die dit jaar op zaterdag 13 juli van 16.00 tot 21.00 uur wordt gehouden belooft een heel spektakel te worden. De organisatie heeft een mooi programma in petto voor de bezoekers met enkele nieuwe elementen, waaronder een kofferbakverkoop.

(Door Karin Stronks)

DINXPERLO – Het centrum van Dinxperlo staat bol van activiteiten op de zomeravondbraderie. Om 16.00 uur barst het evenement los met live muziek van Evert en Denise, dweilorkest 'Valse Loch' uit Beltrum en de Dinxperlose muzikant Reinhard ten Brink. Martijn Takke van de activiteitencommissie van het Ondernemersfonds Dinxperlo (OFD) vertelt: "Een saxofonist van Kika speelt om geld in te zamelen in voor dit goede doel." Tientallen kramen met leuke koopwaar en aanbiedingen van winkeliers uit Dinxperlo staan als een parelsnoer door het centrum, heerlijke hapjes en drankjes zijn te verkrijgen, DinxperFM verzorgt een live uitzending. "Het is een gezellig avondje uit voor het hele gezin", belooft Martijn Takke.

Een nieuw element is de kofferbakverkoop. Martijn: "Mensen kunnen hun overtollige spulletjes verkopen, letterlijk vanuit de kofferbak van hun auto! Een groot aantal aanmeldingen zijn al binnen, belangstellenden kunnen zich nog melden via de website." Hij vervolgt: "Ook bijzonder is de melkproeverij, Suzanne Ruesink vertelt over melk en brengt koeien mee naar de braderie." Dansgroep 'Wij eren 't olde' uit Zelhem demonstreert op diverse plekken nostalgische dansen. Er staan fraaie oldtimers rondom de Kerkstraat voor de liefhebbers.

Uitdagend programma
De zomerbraderie biedt ook voor de jongste bezoekers een aantrekkelijk en een uitdagend programma. Martijn: "De traditionele klimwand kan worden bedwongen, kinderen en hun ouders worden vermaakt met het straattheater. Kinderen kunnen met Mickey en Mini Mouse op de foto, er is een ballonnenclown. Peuters en kleuters kunnen zich uitleven in de zandcontainer en een rondje doen in de draaimolen, er worden flyers uitgedeeld met een gratis kaartje erin voor de draaimolen." De brandweermensen staan bij het gemeentehuis klaar om demonstraties te geven. "Kinderen mogen met de brandweerslang water spuiten. Altijd leuk, we hopen natuurlijk dat het weer ons goed gezind is", aldus Martijn Takke.

Tijdens de zomeravondbraderie is het beachvolleybaltoernooi nog in volle gang, bezoekers kunnen hier een kijkje nemen en hun favoriete team aanmoedigen. Alle winkels in het centrum zijn open tot 21.00 uur. Na de braderie kunnen liefhebbers bij de horeca terecht voor een afterparty. "De entree is gratis, net als het parkeren in de straten dichtbij het centrum. We hopen natuurlijk dat het mooi weer is bij de zomeravondbraderie, het is een avondje uit voor het hele gezin", glimlacht Martijn Takke. Het complete programma met aanvangstijden staat op de website.

www.ofdinxperlo.nl

Meer berichten