Het Oost-Gelders Jeugdorkest (OGJO) op de Zwarte Cross musiceert vrijdagochtend op de Zwarte Cross.
Het Oost-Gelders Jeugdorkest (OGJO) op de Zwarte Cross musiceert vrijdagochtend op de Zwarte Cross. (Foto: PR)

Oost Gelders Jeugdorkest promoot Hafa-muziek op Zwarte Cross

Lichtenvoorde - Op vrijdagochtend 19 juli tussen 11.00 en 11.45 speelt het Oost-Gelders Jeugdorkest (OGJO) op de Zwarte Cross. Het 70-koppig jeugdorkest zal op feestelijke wijze de Theaterweide openen met een repertoire vol popmuziek.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan Go Like Elijah (Chi Coltrane), Good God (Anouk) en That Man (Caro Emerald). Hierbij wordt samenwerking gezocht met de jonge, talentvolle vocalisten Rozemarijn de Vet en Esmee Lepping. Daarnaast zal het OGJO gave orkestwerken spelen zoals een Nederpotpourri en muziek van Bat Man. Achterhoekse gitaarvirtuoos Mart Hillen zal zijn fingerstyle gitaarkunsten vertonen. Presentator Michel Rözer leidt het publiek door het programma. Bezoekers van de Zwarte Cross hebben vrije toegang tot dit spektakel, dat zal plaatsvinden op het Buitenpodium van de Theaterweide. De Zwarte Cross is een jaarlijks georganiseerd groots festival rondom o.a. motorcross en muziek. Dit jaar zullen naast het OGJO ook grote namen zoals The Black Eyed Peas en dj Paul Elstak op de vrijdag te zien zijn.

Promotie van de Hafa-muziek
Burgemeester Annette Bronsvoort en wethouder Jos Hoenderboom namen het initiatief om de harmonie-fanfare (HaFa) muziek in de Achterhoek te promoten. Het leek hen prachtig om een jeugdorkest de kans te geven om voor een groot publiek hun passie te laten beoefenen. Zij zochten hiervoor contact met Gijs Jolink van Alles Komt Goed B.V., de evenementenorganisatie die o.a. de Zwarte Cross organiseert. Jolink bleek tevens enthousiast, waarna de handen ineen werden geslagen om de promotie van de Hafa-muziek mogelijk te maken. In het OGJO werd een enthousiaste ambassadeur gevonden.

Stichting Oost Gelders Jeugd Orkest
Het Oost Gelders Jeugdorkest is een projectorkest voor jonge muzikanten in de leeftijd van 15 t/m 25 jaar. Binnen een paar repetitiedagen wordt een spectaculair showconcert ingestudeerd onder leiding van dirigent Henk-Jan Heijnen. Bij elke editie wordt het orkest opnieuw samengesteld. Het repertoire bestaat uit lichte muziek met elke editie speciaal voor het OGJO gearrangeerde werken. Naast het samengestelde harmonieorkest wordt vaak samenwerking gezocht met andere kunsten, zoals zang of dans.

Meer berichten