Foto:

Fietstocht 'De boer op' in Aalten

Aalten - LTO Aalten houdt op zondag 28 juli weer een fietstocht 'De boer op'. Belangstellenden kunnen dan een kijkje nemen op een aantal agrarische bedrijven in Aalten en omgeving.

De start is tussen 10.00 en 12.00 uur. Op alle deelnemende bedrijven kan gestart worden. Op de startlocatie krijgt u de fietsroute en dit is later op de middag tevens de eindlocatie. De route is circa 35 kilometer lang. Op alle bedrijven is koffie/drinken te koop. Op één bedrijf kunt u een hapje eten. Kinderen kunnen op een springkussen, er zijn oldtimer trekkers te zien en uiteraard is er een ijswagen van Olde Pietepol IJs op één van de bedrijven.

De deelnemende bedrijven zijn:

Familie te Paske, Schaarsdijk 5, Aalten. Melkveebedrijf met melkkoeien en jongvee. De melkkoeien en het jongvee lopen zoveel mogelijk buiten, om zoveel mogelijk melk uit vers gras te maken. Er zijn de hele dag door zuivelproducten van Friesland Campina te proeven. Op dit bedrijf is er uitleg over de groene weidemeststof met medewerking van Groot Severt.

Familie van de Wolfshaar, Vragenderweg 71, Vragender. Zeugenbedrijf en een gespeende biggen locatie. Ze proberen voorop te lopen in de varkenssector, door te investeren in duurzame, innovatieve en efficiënte technieken. Op deze locatie kunt u ook een hapje eten.

Lageschaar Vaste Planten, Groot Deunkweg 3, Aalten. Lageschaar kweekt een groot sortiment vaste planten voor de professionele markt. Bijzonder om te zien is de Prairie Garden, geschikt voor de wat drogere en warmere zomers. Dit is een onderhoudsvriendelijke beplanting met een enorme belevingswaarde door de jaargetijden heen.

www.ltonoord.nl/afdeling/oost-achterhoek

Meer berichten