Senioren begroeten Zwarte Cross-gangers. Foto: Karin Stronks
Senioren begroeten Zwarte Cross-gangers. Foto: Karin Stronks

Zwarte Cross-gangers toegezwaaid door enthousiaste senioren

Bij de rotonde bij Partycentrum 't Noorden was het een gezellige boel op donderdagochtend 18 juli. Feestelijk geklede senioren, voorzien van een Zwarte Cross-petje, onthaalden zwaaiend de Zwarte Cross-gangers. Dweilorkest De Straotklinkers zorgde voor een vrolijke noot.

(door Karin Stronks)

AALTEN – Dranghekken zijn versierd met slingers en ballonnen, vijftig stoelen staan klaar onder reusachtige parasols. Medewerkers van 't Noorden bemensen een biertentje, de eerste gasten zitten te wachten op de intocht van bezoekers van de Zwarte Cross. Steeds meer ouderen arriveren bij de rotonde, begeleid door medewerkers van Marga Klompé.

Zij helpen de cliënten om een plaatsje te vinden. Anita Jansen van Marga Klompé vertelt: "We hebben flyers uitgedeeld bij Beth San, de Stegemanhof en bij het Ambtshuis in Bredevoort. Ook bewoners van De Hooge Grindte zijn uitgenodigd. Vijftig mensen hebben zich opgegeven, er zijn cliënten die vorig jaar ook zijn geweest, zij kijken er al weken naar uit!"

De Straotklinkers
Muzikanten van dweilorkest De Straotklinkers verzamelen zich aan de overkant van de Ringweg en pakken hun instrumenten op. Peter Kraaijenbrink van De Eendracht glimlacht: "We zijn met vijftien muzikanten en spelen straks vrolijke liedjes. Het is een leuke happening!" Verkeersregelaars zorgen dat het oversteken veilig gebeurt, Jolanda Wevers danst op de middenberm en klapt in haar handen. De cliënten volgen haar voorbeeld en zwaaien in tussen naar de Zwarte Cross-gangers die met bussen, beschilderde caravans en volgepakte auto's langsrijden. Velen claxonneren en zwaaien lachend terug. Een dame arriveert per lelijke eend vanuit Bredevoort en wordt begeleid naar een stoel.

Martin Hüning van 't Noorden komt even een kijkje nemen. Hij zegt: "We hebben regelmatig contact met Marga Klompé en vorig jaar, tijdens een overleg met Joke Meinen, kwam de Zwarte Cross ter sprake. We dachten dat het leuk zou zijn om bij de rotonde een plek te bieden aan de cliënten. Zo hebben we vorig jaar dit uitstapje voor het eerst georganiseerd, hartstikke leuk voor de oudjes! Ze kunnen straks nog een pannenkoek eten of patat met een snack."

'Een unicum!'
Joke Meinen van Marga Klompé vult aan: "Vanavond is iedereen helemaal uitgeteld maar ze hebben het er nog wekenlang over!" Meneer Arend-Jan Luimes is erg enthousiast: "Het is een belevenis, heerlijk! Vorig jaar ben ik ook geweest, gelukkig is het mooi weer." Mevrouw Annie Koster zit naast haar dochter Miranda. Ze draagt een fleurig zonnehoedje en een bloemenketting. Ze glimlacht: "Het is zo leuk hier, mijn kleindochter gaat er naartoe!" Annie Helmink is samen met haar vriend Wim Legters gekomen. "Ik heb nog nooit zoiets gezien!" Wim vult aan: "Ik ben al jarenlang wezen kijken, we zaten meestal bij de Domme Aanleg. Het is gewoon zo'n leuke sfeer, al die herrie en kabaal, een unicum!"

Meer berichten