(foto: Erfgoed Centrum Liemers Achterhoek)
(foto: Erfgoed Centrum Liemers Achterhoek)

Kiek'n wat 't wud-toer van Gery Groot Zwaaftink

Regio - De Vordense muzikant, troubadour en verhalenverteller Gery Groot Zwaaftink is al sinds juli op toer met zijn Kiek'n wat 't wud programma met liedjes en verhalen in het Achterhoeks dialect. Zo voerde zijn tocht al langs Doesburg, Almen en Vorden.

Met zijn woonwagen doet hij tussen 12 en 21 augustus verschillende campings in Winterswijk en omgeving aan, is hij op 22 augustus op de Aaltendagen en op 28 en 29 september op de Naoberdagen bij Erve Kots te Lievelde.

De campingtochten maakt hij voor het vijfde jaar. Dit jaar heeft hij op verzoek van het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek zijn tocht uitgebreid met de bedoeling ook toeristen van buiten de Achterhoek kennis te laten maken met de Achterhoekse cultuur en taal. Want dat gebeurt bij deze muzikant op humoristische en boeiende wijze. Zo maakt men in het verhaal 'n hundje als medicijn kennis met varkensboer Jan Haverkamp die aan de drank verslaafd is, wordt het afscheid van de boerderij bezongen in Veur de laatste keer aover den akker en in Mag het 'n betje minder wordt een pleidooi gehouden voor een minder jachtig leven.

Bij slecht weer vindt het optreden plaats in zijn woonwagen waar de door hem zelf ontworpen glas in lood ramen de kleurrijke sfeer van de liedjes versterken.

Kiek'n wat 't wud toer:

- 12 t/m 21 augustus langs diverse campings in Winterswijk en omgeving.

De meeste optredens vinden 's avonds plaats rond 19.30 uur. Informatie over locaties via 06-28526262.

- 22 augustus van 15.00 tot 21.30 uur: de Aaltendagen in het centrum van Aalten, Inlichtingen: Stichting Aalten Promotie, info@sap-aalten.nl

- 28 en 29 september van 10.00-18.00 uur, Naoberdagen, Erve Kots te Lievelde, info@naober.nl of 0314-668498.

Meer informatie over Gery Groot Zwaaftink, zijn projecten en muziek vindt u op www.gerygrootzwaaftink.nl.

Meer berichten