Oud-Dinxperloër Mark Heister exposeert in de Jacobskerk te Winterswijk

Dinxperlo/Winterswijk - De Jacobskerk In Winterswijk is reeds geruime tijd een gewilde plek om te exposeren. Van 2 augustus tot en met 5 september exposeert de oud-inwoner van Dinxperlo Mark Heister hier zijn foto´s. Het is niet zijn eerste expositie. Vorig jaar heeft zijn werk gehangen bij Gastgalerij Ankommen, eveneens in Winterswijk. Hij heeft er veel enthousiaste reacties gehad en er zijn ook enkele werken verkocht. De expositie in Ankommen heette ?mens in de wereld? en bestond uit zwart-wit foto´s.

Nu is er kleur toegevoegd en zijn de foto´s meer divers wat betreft emoties. De 47-jarige Mark fotografeert vooral situaties waarin de mens een emotie beleeft of waarin de kijker een emotie kan herkennen. Dat wisselt van humor tot eenzaamheid, van burn-out tot energie. Verschillende vormen van emotie en gevoel zijn door Mark Heister vastgelegd in een duidelijk beeld dat uitnodigt om langer te blijven kijken. Iedereen die herkenbaar op de foto voorkomt is om toestemming gevraagd. Voor Mark is een foto geslaagd wanneer de kijker de foto nauwkeurig in zich opneemt en hem/haar raakt. Zo was er tijdens de eerste expositie een bijna blinde dame met haar man. Ze kon wel de contouren en contrasten zien en haar man schreef in het gastenboek: ?Zelfs de blinde vindt het mooi?. Mark is lid van de fotoclub van Galerie Foto-Objectief in Winterswijk.

De volgende expositie van Mark Heister is gepland in januari en februari 2020 in het Restaurant Koetshuis van Kasteel Slangenburg.

De Jacobskerk in het centrum van Winterswijk is een gewilde laagdrempelige expositieruimte. De openingstijden op de dinsdag, donderdag en vrijdag van 14.00 – 16.00 uur en op de woensdag en zaterdag van 12.00 – 16.00 uur. Entree wordt er niet geheven, maar een vrije gift die ten goede komt aan de kerk is vanzelfsprekend van harte welkom.

Meer berichten