Dinxperwick Swingt 2019

Dinxperlo/Suderwick - Het succes van de eerste editie van „Dinxperwick Swingt“ in 2018 was een goede reden om met „Dinxperwick Swingt“ door te gaan. Het organisatieteam van „Dinxperwick Swingt“ heeft ook voor 23 augustus aanstaande weer een gevarieerd programma samengesteld.

Nieuw daarbij zijn dit keer o.a. de Kinderdansworkshop van INTAKT op het dorpsplein in Suderwick en het Smartlappenkoor op het marktplein in Dinxperlo, waar samen met de Pluckermuzikanten en het Shantykoor een drietal groepen optreden die populaire muziek spelen waarbij men kan meezingen en meeswingen.

Op het dorpsplein in Suderwick zorgen Olaf Symalla en het Duits-Nederlandse duo 2-Replay voor prachtige muziek. Het duo 2-Replay, bestaande uit Micha Hüfing en Fenn-Live, beschikt over een groot repertoire van verschillende bands en interpreteert deze muziek op geheel eigen wijze.

Restaurant ’t Welink aan de Aaltenseweg heeft dit jaar het duo Downtown, dat zorgt voor heerlijke dinermuziek, en de reggaeband Contra Fools uit Winterswijk uitgenodigd.

Nieuw is ook het koor Vision, dat in de Suderwicker St. Michaelskerk een ontroerend progamma aanbiedt.

Op het orgel van de Evangelisch-Gereformeerde kerk in Suderwick speelt dit jaar de „Dinxperwicker“ organist Wilco Kleinhesselink een speciaal voor deze avond samengesteld programma.

Het Posaunenchor (blazersensemble) van de Evangelisch-Gereformeerde kerk van Suderwick zal zich bij het orgelspel aansluiten. Daarvoor heeft het Posaunenchor in de katholieke St. Michaelskerk al het koor Vision afgelost.

Nieuw is ook de deelname van het Dinxperlose restaurant De Vorst aan het Marktplein, waar mooie gitaarmuziek het eten zal begeleiden en waar ook een dansje maken tot de mogelijkheden behoort.

In café Old Dutch aan de Maurits Prinsstraat speelt dit jaar Kevin Siebelink als een van de beste pianovirtuozen van Nederland en geeft samen met zijn vrienden een meeslepende pianoshow.

Met het avondprogramma staan de bezoekers van „Dinxperwick Swingt 2019“ voor moeilijke keuzes: kiest men voor Foreign Affairs met hun zelfgeschreven ballades (bij café Zum Pitt), voor reggae bij restaurant ’t Welink, Siebelinks pianoshow in café Old Dutch of voor Braingate met hun rockige retro-muziek (ook bij Zum Pitt).

Dankzij de verschillende aanvangstijden kan men echter overal een kijkje nemen en luisteren om dan te voet, per fiets of – en ook dat is nieuw – per zespersoonfiets, ook wel bierfiets genoemd, van de ene locatie naar de andere te gaan om van een zeer afwisselende muzikale avond in Dinxperwick te genieten.

Geheel in de geest van KRAKE (KRAchtige KErnen), het dorpsontwikkelingsprogramma, dat ons de afgelopen jaren uitvoerig heeft ondersteund, proberen we zo door grensoverschrijdende samenwerking van vrijwilligers en professionals uit Suderwick en Dinxperlo ons dorp van de muzikale kant te laten zien. Kom en geniet met ons mee!

Meer berichten