Eerste lustrum Ruilbeurs met Hobbybeurs in De Hofnar

De jaarlijkse hobbybeurs wordt dit jaar - traditiegetrouw op de eerste zaterdag van september - gecombineerd met het eerste lustrum van de ruilbeurs. De gehele activiteit vindt op 7 september plaats in de grote zaal van De Hofnar aan de Polstraat in Aalten.

AALTEN - Het is een combinatie van standhouders met hun creatieve ideeën en standhouders met hun verzameling waar tevens de mogelijkheid is om objecten van de verzameling te ruilen. Bezoekers die denken dat ze iets bijzonders thuis hebben liggen en daar meer over willen weten, kunnen op deze zaterdag zeker terecht voor meer informatie. Op deze manier kan iets wat je thuis hebt liggen van veel grotere waarde voor je worden.

Denk aan oude munten, waar moet je op letten om te kunnen ontdekken hoe oud deze munten kunnen zijn, of er een hele collectie van bestaat of dat je iets zeldzaams thuis hebt waar er maar weinig van geslagen zijn. Denk ook aan postzegels en ansichtkaarten, hoe bijzonder kunnen die zijn met hun oude afbeelding erop die al lang niet meer in gebruik zijn.

Postzegels
Een verzameling postzegels, die tegenwoordig steeds minder gebruikt worden door ons digitale tijdperk waar we nu in zitten, de verbazing is groot als je ziet hoe mooi vroeger de postzegels waren. Dan zijn er boeken, zowel oude streekromans en verzamelseries zoals Suske en Wiske, wie kent ze niet? Boeken met informatie over je eigen geboortestreek, hoe was het toen en hoe is het nu? Degene die hierin is geïnteresseerd zal het zeker de moeite waard vinden om deze beurs te bezoeken.

Hobbybeurs
Dan de jaarlijkse Hobbybeurs die altijd gehouden wordt op de eerste zaterdag van september. Het is een zeer gevarieerde hobbybeurs die dit jaar in het teken zal staan van zelf iets uit proberen. Er wordt zo vaak gevraagd op een beurs hoe de techniek van het kaartje is, of van het houtsnijden, hoe wordt dat toch gedaan. Of werken met servetten, op glas of kaarsen. Werken met alle soorten papier wat je er van maken kunt.

Mallen die je zelf kunt proberen uit te draaien met een stansmachine, gedraaid met de hand. Een lust om te zien. Op deze dag is speciaal aandacht om bij te schuiven aan een tafel bij de standhouder en het uit te proberen. Het is zeker de moeite waard om dit te doen, omdat je daar anders niet zo gauw een mogelijkheid en de ruimte voor hebt. Deze ruimte is er extra voor gemaakt.

Iedere hobbyist wil met alle liefde meer vertellen over zijn of haar eigen hobby. De beurs vindt plaats op zaterdag 7 september in De Hofnar aan de Polstraat te Aalten. Bezoekers zijn welkom van 10.00 tot 16.00 uur. Entree 1 euro per persoon, tot 12 jaar gratis.

Voor verdere info over de Ruilbeurs bij Hans Ubbing (0543-520532) en de Hobbybeurs Maria van Eerden (0543-565265)

Meer berichten