Ook is er aandacht voor jong talent op de vierde AaltenDag.
Ook is er aandacht voor jong talent op de vierde AaltenDag. (Foto: PR)

Laatste AaltenDag in teken van streekproducten en ambachten

Komende donderdag 22 augustus is de laatste AaltenDag van dit jaar en om de AaltenDagen goed af te sluiten werkt een groot aantal bedrijven en verenigingen uit de Streek mee aan deze enerverende dag. De AaltenDagen zijn een muzikaal, zomers en gezellig spektakel in het centrum van Aalten. Eke AaltenDag was er een bijzonder thema. Ook deze AaltenDag start vanaf 15.00 uur.

Aalten - De Zomerse Markt met marktkramen, gevuld met koopwaar, met deze week weer speciale producten uit onze streek, afgewisseld met muziek en activiteiten als schminken, schilderen en de draaimolen. En nog deze hele maand augustus is er Kunst in de winkels in samen werking met Achterhoeks Kunstcafé. De grote kinderrommelmarkt start ook om 15 en tot 19 uur kunnen kinderen hun waren verkopen. Daarnaast het Modelspoorpanorama Aalten, de doe een wens trein en Lego bouwen bij Intertoys. Er is muziek in de grote kerk en een pop-up boekenmarkt bij het museum. 's Avonds gezellige livemuziek in alle cafés en op de Markt, met alle dagen vrije toegang.

Deze 22e augustus wordt de zomerse Markt aangevuld met tal van streekproducten en ambachten en ook komt de Aaltenaar Ton Houwer klompen maken, op de intussen zeldzame, traditionele manier. De laatste AaltenDag loopt clown Maike uit Winterswijk door het dorp om prachtige ballonnen te maken en Lobke zingt in de straten. De dames van Dweilorkest La Dolce Vita zorgen voor vertier tussen 18 en 20 uur.

Kratten stapelen
Jongerencentrum Atlantic zorgt ook deze AaltenDagen van Streek weer voor groot spektakel met het kratten stapelen voor kinderen op zeer hoge hoogte! Bij Schiller is er een BBQ wedstrijd voor jong en oud i.s.m. Royaal BBQ en Slagerij Gleis. Om 15 uur kunnen kinderen hun BBQ talenten tonen en volwassenen volgen daarna hun voorbeeld.
Op de Markt het gezelligheidskoor de Aladna's, met aanstekelijke nummers zodat het publiek niet meer stil kan blijven zitten. Ook op de Markt staat Jumbo Leussink met het wervelend kleurrijke spel met balletjes vangen.

Ook bijzonder deze AaltenDag is de komst van Troubadour Gery Groot Zwaaftink. Met zijn wagen heeft hij de hele zomer door het land getrokken en doet deze dag Aalten aan. Met verhalen uit de Achterhoek en pakkende liedjes weet hij jong en oud te boeien. Zijn optredens zijn om 16:00, 17:00 en 18:00 uur op de parkeerplaats van Hengeveld Bikecenter, dit alles in samenwerking met Marga Klompé.

Muziek op de avond
De band Pas Op! start om 20:00 uur op de Markt, waarna vanaf 22:00 uur FLEX Daily & Le Garage spelen bij Schiller en Hike de AaltenDagen groots afsluiten bij Leuven.
De laatste AaltenDag 2019 is op 22 augustus vanaf 15:00 uur.
Kijk voor het volledige programma op

aaltendagen.com

Meer berichten