Dogsurvival
Dogsurvival (Foto: Marco Lemmers)

Dogsurvival in Aalten: kruipen en klimmen samen met je hond

Aalten - Op 7 en 8 september vind de eerste Farmers Run plaats. Tijdens deze dogsurvival op het terrein van de Farm & Country Fair leggen deelnemers samen met hun hond een parcours af, waarbij ze verschillende hindernissen betreden.

Denk hierbij aan het beklimmen van een piramide of een tocht door de loopgraven. Uiteraard mogen op een farmersrun de strobalen en water niet ontbreken. Beide dagen is er een parcours van 5 kilometer, voor de sportfanaten is er op zaterdag bovendien een parcours van 7 kilometer.

Naast individuele deelname, is het ook mogelijk om als koppel of ouder en kind mee te doen. Het parcours van 5 kilometer kan in de recreanten- en ouder/kind klasse zowel wandelend als rennend worden afgelegd. In alle andere klassen wordt het parcours rennend afgelegd. De hond blijft hierbij aangelijnd.

Wie kunnen er meedoen?
Eigenlijk kan iedereen, jong en oud, die het leuk lijkt om samen met zijn of haar hond sportief bezig te zijn, meedoen. De honden hoeven niet van een speciaal type te zijn, wel moeten ze in goede gezondheid en minimaal één jaar oud zijn. Deelnemers in de recreantengroep kunnen het parcours rustig lopen of juist proberen een snelle tijd te halen, dat bepaald iedereen zelf.
Is een hindernis te moeilijk of wil een hond de hindernis niet doen? Geen probleem. Niemand is verplicht om een hindernis te doen, het gaat er om dat baasje en hond een leuke dag hebben.

Inschrijven kan tot 4 september via www.fairydogssurvival.nl.
 

Meer berichten