Arjan van de Groep voor zijn kraan bij het hout. (Foto: Karin Stronks)
Arjan van de Groep voor zijn kraan bij het hout. (Foto: Karin Stronks)

Politieagent Arjan van de Groep begint eigen bedrijf

Politieman Arjan van de Groep is kort geleden gestart met zijn bedrijf Multi Works. Hij vertelt: "Ik verkoop hout, doe grondwerk en straatwerk. Ook het klein maken van bomen kan ik verzorgen. Met Multi Works kan ik het politiewerk even loslaten. Politiewerk is prachtig maar het is heerlijk om het nu en dan van je af te zetten."

(door Karin Stronks)

AALTEN – Het grondverzetwerk is bekend terrein voor Arjan van de Groep. Hij legt uit: "Ik heb tien jaar in het grondwerk gezeten. Vanaf mijn zestiende, zeventiende jaar loop ik al bij Arentsen. Heb van alles gedaan, zelfs maïs hakselen en kraanwerk. Het is even het gevoel terugkrijgen maar dat komt goed!"

Hij vervolgt: "Zeventien jaar ben ik nu bij de politie. Dat blijf ik er bij doen, ga iets minder werken bij de politie om meer tijd vrij te maken voor Multi Works. Binnenkort verruil ik standplaats Aalten voor Oost Gelre om alle schijn van belangenverstrengeling te voorkomen." Arjan investeerde behoorlijk voor zijn onderneming. Hij glimlacht: "Er zitten veel spaarcentjes in. Ik heb een kraan en een zaag/kloofmachine aangeschaft. Verder kan ik benodigdheden lenen van collega's. Hier bij Arentsen zijn de jongens erg behulpzaam, daar ben ik superblij mee. Heb mijn bedrijf op Facebook gezet en al zo veel leuke reacties gekregen. Sommige mensen dachten dat het een grapje was. Het zijn twee verschillende werelden maar voor mij een ideale combinatie. Ik ben hier lekker buiten bezig, ben eigen baas en kan mijn tijden en werkzaamheden zelf indelen."

Openhartig
Het begin van Multi Works verliep niet helemaal ideaal. Arjan is openhartig: "Ik kocht van iemand ongezien 'mooi hout' in. Het bleek helaas niet zo mooi te zijn, ik moest een deel van het hout wegdoen. Ik wil kwaliteit verkopen. Heb nu een betrouwbare leverancier gevonden, die is wat duurder maar het hout is goed. Als politieman kom je ook situaties tegen dat mensen opgelicht worden. Nu is het mij min of meer overkomen en kan ik meer begrip opbrengen voor benadeelden. Weetje, bij de politie kun je van collega's op aan, je kunt ze blindelings vertrouwen. In de 'echte' wereld is dat anders, daar moet je beseffen dat niet iedereen nakomt wat hij of zij belooft."

Kans geven
De eerste opdrachten komen al binnen bij Multi Works. Arjan: "Het is allemaal nog pril en mensen moeten me weten te vinden. De verkoop van hout zal in het najaar wellicht op gang komen. Wat grondwerk en straatwerk betreft pak ik het liefst kleine klussen aan, werk wat ik in één of anderhalve dag kan afronden. Grote opdrachten zijn ook welkom, die kan ik samen met collega's uitvoeren. Mijn uiteindelijke doel is om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt bij Multi Works aan werk te helpen, daar tijd voor te nemen, met ze te praten en deze jongens een kans geven. Dat zou ik super vinden!" Multi Works is te bereiken via 06-18677984

Facebook: Arjan VdGroep

Meer berichten